• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Joris Mathijsen keert terug in de basisformatie van het Nederlands elftal. De verdediger is hersteld van een hamstringblessure, waardoor Ron Vlaar weer op de bank moet plaatsnemen. Bondscoach Bert van Marwijk kiest verder voor de 10 spelers die ook tegen Denemarken (0-1) begonnen.

Dat betekent dat Ibrahim Afellay opnieuw de voorkeur krijgt boven Dirk Kuijt. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart zijn ook weer wisselspelers. Opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Willems; Van Bommel en De Jong; Robben, Sneijder en Afellay; Van Persie.

Duitsland
De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft het Duitse elftal voor de ontmoeting met Nederland woensdagavond in Charkov niet gewijzigd. Hij speelt met hetzelfde elftal als eerder tegen Portugal (1-0). Dat betekent dat Mario Gomez opnieuw in de basis staat. De spits van Bayern München was in het vorige duel matchwinner. Opstelling: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber en Lahm; Khedira en Schweinsteiger; Müller, Özil en Podolski; Gomez.

Angela Merkel
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag in ieder geval een oranje blazer aangetrokken, tot verontwaardiging van de Duitse media meldt De Telegraaf.

© ANP, alle rechten voorbehouden

Foto: De Telegraaf

1 reactie op “Oranje met Mathijsen tegen Duitsland”

  1. Lekker verstandig! Never change a loosing team. Volgens mij zeggen alle management boeken anders, behalve die van Van Marwijk.