• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Duitsland ruikt bloed. De ‘Mannschaft’ van bondscoach Joachim Löw kan woensdag tijdens de tweede EK-groepswedstrijd het Nederlands elftal richting de afgrond duwen. Mogelijk volstaat voor de Duitsers zelfs een gelijkspel om zelf de kwartfinales te bereiken en Oranje uit te schakelen.

“We gaan daarom vol voor de zege’’, zo sprak verdediger Mats Hummels strijdlustige taal.

Afstraffing
Duitsland speelt onder Löw met de flair waarmee het Nederlands elftal al zo vaak de harten van de voetbalfans heeft veroverd. Veel pressie naar voren, snel en aanvallend combinatievoetbal en het liefst zo vaak mogelijk op de helft van de tegenstander. Op die wijze tikte de ‘Mannschaft’ vorig jaar november Oranje zoek tijdens een oefeninterland in Hamburg (3-0). Mark van Bommel, de aanvoerder van het Nederlands elftal, voorspelde toen dat die afstraffing nog wel eens goed van pas zou kunnen komen in de aanloop naar een mogelijk weerzien op het EK.

Revanche
Die kans op revanche voor Oranje komt woensdag in het Metaliststadion van Charkov. De Duitsers ruiken echter ook bloed, al zijn ze wel op hun hoede. “Zo makkelijk als toen wordt het zeker niet’’, aldus Jérôme Boateng. “Dat was een vriendschappelijke wedstrijd, waarin Oranje twee of drie belangrijke spelers miste. Nu zijn ze compleet, nu gaat het om de Europese titel, nu telt het. Maar als we ons niveau halen en in vergelijking met de wedstrijd tegen Portugal nog iets beter spelen, hoeven we nergens bang voor te zijn.”

Verbazing
De Duitse teamchef Joachim Löw zag zaterdag met stijgende verbazing hoe Oranje tegen Denemarken de ene na de andere kans onbenut liet. Hij was ook niet al te gelukkig met de nederlaag van het Nederlands elftal. “Ik had liever gezien dat die wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd. Nu staat Nederland met de rug tegen de muur, het wordt voor hen alles of niets. Dat maakt deze wedstrijd nog een stuk explosiever. Het is voor mij onvoorstelbaar dat zij ondanks zoveel kansen tegen Denemarken geen doelpunt hebben gemaakt.’’

Afgrond
Het Duitse elftal steunt vooral op spelers van Bayern München. De verliezend finalist van de Champions League levert met doelman Manuel Neuer, aanvoerder Philipp Lahm, spelmaker Bastian Schweinsteiger en spits Mario Gomez de ruggengraat van de ‘Mannschaft’. Aangevuld met creatieve spelers als Mesut Özil, Sami Khedira en Lukas Podolski beschikt Löw over een ploeg die qua potentie zeker niet onder doet voor Oranje. De drievoudig Europees kampioen (1972, 1980 en 1996) wil woensdag niets liever dan het buurland richting de rand van de afgrond duwen. Of misschien zelfs wel er overheen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Duitsland wil Oranje richting afgrond duwen”

 1. kaaskoppen alles ist vorbei ha ha ha ha

 2. He domboklad leeft ook nog ,altijd bezig met het slavenverleden,gelukkig waren de Duitsers in zijn ogen lieverdjes in de geschiedenis,Zie je gelijk hoe bekrompen hij is.
  Vermoed verder dat domboklad, Rita en Jan C 1 persoon zijn.

 3. rita en jan c, hoe ‘ DOM ‘ kunnen jullie zijn. Hoe kun je ‘ Tifo ‘ zijn van Duitsland?

  Het Nederlands elftal heeft ook Curacaose spelers. NU GOED LEZEN; in de toekomst zal bijna de helft van de basis van de Nederlandse team gaan bestaan uit Curacaose spelers.

  Zullen jullie ook nog voor Duitsland gaan schreeuwen of voor Curacao?

 4. @ rita. lelijke kleur ook dat oranje.

  De oranje FOL zit ook in jouw groep of je het wilt of niet.

 5. ik hoop dat verraders willems en van der wiel ook even helpen door in eigen doel te schieten.

  ik stel voor dat we de duitsers om mambo beach gaan huldigen daar dit het domein van de makambas is. en we maken ze ereburgers van curacao.

  ik heb al een duitse vlag gekocht voor op me auto daar ga ik lekker woensdag toeterend langs wilhelminaplein en mambo beach rijden.

 6. wel 3 weken ook ik ga voor een nulletje of 10 en met 2 vuuroranjerode kaarten duitsland uber allez

 7. lelijke kleur ook dat oranje.

  als onze duitse vrienden Nederland uitschakelen dan mogen ze een week gratis naar Curacao komen.

 8. @ rita. Heel goed en kan Air Berlin de tent naar Curacao sluiten en dat ga jij betalen.

 9. De Duitsers zijn keihard. De afscheidswedstrijd van Johan Cruyff met Ajax tegen Bayren Munchen werd 1 – 8 voor de Duitsers in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
  Ze zullen er nu ook op gebrand zijn Nederland helemaal af te maken.
  Hopelijk speelt Huntelaar als diepste spits, want Van Persie heeft tijdens het WK en nu weer in de eerste wedstrijd bewezen geen pinch-hitter te zijn. Hopelijk zit het geluk dit keer aan Nederlandse zijde, want anders wordt het niets meer op dit EK.

 10. hup duitsland hup laat de leeuw in zijn hempie staan