• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oranje petjes, shirts en andere feestartikelen mochten de eerste wedstrijd van het EK voor Nederland niet baten. Tegen alle verwachtingen in verloor Nederland met 0-1 van Denemarken vandaag. Het winnende doelpunt door oud-Ajacied Michael Krohn-Delhi viel in de 24e minuut.

Na afloop van de verrassende nederlaag tegen Denemarken was het muisstil in de kleedkamer van Oranje. “De verslagenheid is groot bij het Nederlands elftal. Het is pijnlijk”, erkent invaller Rafael van der Vaart tegen de NOS. “In de kleedkamer is geen woord gezegd.”

Moeten winnen
Van der Vaart vindt dat Denemarken veel fouten in de opbouw maakte, waardoor Oranje vooral in de beginfase veel kansen kreeg. “Op dit niveau moet die bal er dan in”, vindt Van der Vaart. “En dan letten wij één keer niet op en maken zij direct een doelpunt. Dit is een grote domper.” Over de twee komende poulewedstrijden is Van der Vaart duidelijk: “We moeten twee keer winnen. Als je verliest, ben je eruit.”

Alles gedaan
Bondscoach Bert van Marwijk van Oranje kan de nederlaag in Charkov tegen Denemarken moeilijk accepteren. ”Voor dit niveau, voor dit toernooi hebben we ongelooflijk veel kansen gecreëerd”, zei hij. “We hebben super aanvallend gespeeld en echt alles geprobeerd. Maar je kunt nog zoveel willen, je moet die bal er wel een keer inschieten.”

Vaker gedaan
“We waren zo veel beter, maar verliezen wel”, stelt de bondscoach. “Op een eindronde mag je nooit de eerste wedstrijd verliezen. Maar ik weiger me neer te leggen bij een snelle uitschakeling. We moeten nu van Duitsland winnen. Dat hebben we in het verleden wel vaker gedaan.”

11 reacties op “EK: Nederland verliest met 0-1”

 1. @ Bomboklad:

  Weet je waarom Churandy Martina voor Nederland uitkomt????
  Omdat het op Curacao allemaal prima geregeld is. !!!!

 2. @hato, de beste heeft niet gewonnen. 30 kansen tegen 1.. dan ben je niet de beste. maar de bal is rond en de beste wint niet altijd. Als er gewoon 2 of 3 invlogen dan had niemand wat gezegt. Ik vond Nederland nu veel beter dan 2 jaar geleden en toen wonnen ze met 2-0. Van Marijk moet alleen zijn schoonzoon wisselen. twee verdedigigde middenvelders tegen een team als Denemarken is onnodig. Van persie doet gewoon weer niet.

 3. Wansito Trukupee, deze topic gaat echt over het voetbal, niet over de huidige regering van Curaçao.

 4. Dat krijgt men er nou van als men zichzelf zooo overschat!
  De beste heeft gewonnen, punt uit.

  En de beste speler van oranje was onze eigen Curaçaose Jetro Willems.
  Hij had Oranje behoed voor nog meer goals van de tegenpartij door keer op keer de goals in wording weg te schoppen.

  Verder zijn een paar grote namen gereduceerd tot waardeloze namen.
  Denemarken had terecht gewonnen!

 5. @ Paulina. Analytisch lijkt het misschien soms juist te veronderstellen, maar dat is niet het beeld wat we hebben gezien. Op een EK kan er nooit sprake van onderschatting zijn, waarbij de zwakke broeders al in de voorronde uitgeschakeld zijn.

 6. @ Wansito Trukupee. Naar welk “Nederlands elftal” heb jij gekeken? Het enige wat je ze kan verwijten is, dat ze niet gescoord hebben en daar gaat het tenslotte om. De rest is onzin.

 7. Dit gebeurt er als je een andere team onderschat, dan ga je het wedstrijd aan met een “careless” gevoel en speel je ook zo. Zo overtuigd van hun overwinning waren ze….

 8. lol

 9. Egoland-Legoland 0-1

 10. Zo zie je : “Veel geschreeuw weinig WOL” !!!! Dit is typisch het dagelijks NEDERLAND !!!! Egoesme speelt HIER de ROL…!!!! Ik MOET SHOWEN, IK MOET UITBLINKEN, Ik MOET GROOT WORDEN en maar zeggen dat HET een TEAM is… Zeg maar dat HET EEN TEAM WAS!!!!….. In het VERLEDEN, GEDANE TIJD!!!!!!
  OLVIDO !!!!!

 11. De kansen om het toernooi te winnen lijken nu wel verkeken. Mocht er een wonder gebeuren en Nederland eindigd als tweede dan wachten vervolgens Rusland in de kwart finales, Spanje in de halve finale en Duitsland weer in de finale. Lijkt me een te moelijke klus voor dit Nederland. Waarschijnlijk is het koffers pakken over een week. Kans op plaatsing voor de volgende ronde is erg klein geworden.