CURAÇAO – Liefhebbers van natuurwandelingen kunnen aanstaande zaterdag hun hart ophalen. Dan organiseren natuurgidsen groep ‘Grupo Bina’ en de Curaçao Footprint Foundation samen een wandeling in het natuurgebied van de Sint Jorisbaai.

Tijdens de tocht vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis van de baai, de functie van de mangroven en zeegrassen die er te vinden zijn en de bijzondere overige flora en fauna die in het gebied voorkomen. De gidsen werken met kleine groepjes om zo tot een optimale persoonlijke interactie met de wandelaars te komen en vragen te beantwoorden.

Wandeling
De wandeling start stipt om 7.00 uur en duurt tot 10.30 uur. Het startpunt is de zogenaamde Wonderful Beach, waar men kan komen door via de ingang naar Koraal Tabak rechtdoor langs het landhuis te rijden. Er wordt bewaking geregeld voor de auto’s.

Deelname
Deelname aan de natuurwandeling kost 20 gulden inclusief fruit, verfrissingen. Wandelaars wordt geadviseerd goede wandelschoenen mee te nemen, een pet, eventueel zonnebrandcrème en een eigen beker of fles water. Geïnteresseerden kunnen zich via het inschrijfformulier opgeven voor deelname of via e-mailadres info@curacaofootprint.org

www.versgeperst.com