• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het EK gaat vrijdag van start en zaterdag toont het Nederlandse elftal zijn kunsten. De oranje shirts, toeters en EK-tenues kunnen weer tevoorschijn worden gehaald. Zal Nederland dan dit jaar de titel binnenslepen? Op Curaçao zijn er in ieder geval genoeg plekken om het EK feestelijk te vieren.
 
Nederland speelt in poule B en zal spelen tegen Denemarken, Duitsland en Portugal. Deze drie wedstrijden zullen beslissen of we doorgaan naar de kwartfinales, halve finales en hopelijk de finale op 1 juli. Heel veel cafés en strandtenten zijn in de EK-sfeer dit jaar.

Schema
9 juni 12.00 uur: Nederland – Denemarken
13 juni 14.45 uur: Nederland – Duitsland
17 juni 14.45 uur: Nederland – Portugal
21 t/m 24 juni: Kwartfinales
27 en 28 juni: Halve finales
1 juli: Finale

Cabana beach
Drie weken lang zijn hier alle EK-wedstrijden te volgen op 14 schermen. Cabana wordt omgebouwd in de Cabana Beach Sports Bar. Als je de wedstrijd even zat bent, kun je altijd nog gaan bakken in de zon. Er worden tribunes geplaatst zodat iedereen een plekje kan vinden en Presidente Beer wordt verkocht voor een speciale prijs.

Kokomo Beach
Tijdens het EK wordt Kokomo omgetoverd tot de Kokomo Polar Arena. Er worden tribunes geplaatst waarop Polar wordt geserveerd zodat je niet hoeft op te staan. Polar koop je tijdens de wedstrijden voor een lagere prijs en na elke wedstrijd is er een Oranjefeest. Na de laatste groepswedstrijd op 17 juni zal de band de Sleeves optreden.

Zanzibar & Zest
Met de voetjes in het zand, aan de bar of in het restaurant zijn bij Zest en Zanzibar de EK-wedstrijden live te volgen op grote flatscreens. Tijdens de wedstrijden tot een uur daarna zijn de Polarflesjes 4 gulden en in de pauze komen ze langs met bierbitterballen.

Papagayo Beachclub
Ook bij Papagayo, in de Curaçao Bright House, met uitzicht op zee kun je de EK-wedstrijden volgen. Er staan drie schermen en tijdens de wedstrijden dat Nederland speelt is er airco, een barbecue en een afterparty met DJ Mark van Dale. Je hebt zes Amstel Bright voor 25 gulden en je kunt de wedstrijden live volgen via Paradise FM.

Pampus
Om de aftrap van het EK te vieren, is er vrijdag een haringparty bij Pampus. Hiervoor kun je kaartjes kopen en tussen 19.00 uur en 22.00 uur krijg je dan gratis drank. De wedstrijden zijn te zien op een flatscreen televisie en via een beamer. Ook wordt er een happy hour georganiseerd tijdens de wedstrijden.

Tantra
Dolfijn FM zendt de wedstrijden live uit vanuit de Heineken Holland Arena in Tantra. De wedstrijden zijn te volgen via zeven schermen en DJ Alain draait de plaatjes. Bier is er tijdens het EK voor een speciale prijs te krijgen. Je kunt ook als VIP naar Tantra waar je kaartjes voor kunt winnen of bestellen.

Wet&Wild Beach Club
Drie grote schermen zorgen ervoor dat het EK goed te volgen is bij Wet&Wild. Tijdens de wedstrijden betalen toeschouwers geen entree en buckets Heineken en Amstel Bright zijn voor een speciale prijs te krijgen. Ondertussen kun je in je oranjetenue met de voetjes in het zand zitten en het Nederlands elftal aanmoedigen natuurlijk.

Bijna Thuis
Tijdens alle Nederlandse wedstrijden kun je oerhollandse haring gaan happen. Naast de Nederlandse wedstrijden zullen ook de Engelse wedstrijden hier op drie grote schermen te volgen zijn. Het bier is goedkoop en er zullen snacks worden uitgedeeld tijdens de wedstrijd.

Café de Tropen
Bij de Tropen kun je de Nederlandse wedstrijden op de beamer bekijken. Andere wedstrijden worden waarschijnlijk niet uitgezonden, maar tijdens de Nederlandse wedstrijden kun je wel zes polar halen en vijf betalen.

Miles Jazz Café
Ook de jazzfans kunnen in een leuke sfeer het EK volgen. Alle EK-wedstrijden worden op twee televisies en een scherm uitgezonden in Miles Jazz Café. De typisch huiselijke miles sfeer is aanwezig met koffie, koud bier, gehaktballen en dagverse soep.

Plein Café Wilhelmina & Eetcafé de Buuren
Op het Wilhelminaplein is het ook gezellig tijdens het EK. Het hele plein zal oranje kleuren en Plein Café Wilhelmina en Eetcafé de Buuren zetten vijftien schermen neer. Alle wedstrijden van het EK zullen hier live te volgen zijn en de Polar bierteil is tijdens het EK te koop: 24 koude flesjes Polar voor 85 gulden.

Rio Sports bar
Tijdens het EK is er in de Rio Lounge & Sports Bar een ware Rio Polar Arena waarin je niet kan ontkomen aan de voetbalkoorts. Alle wedstrijden zullen hier worden uitgezonden en Polar is tijdens de wedstrijden voor een speciale prijs te krijgen.

10 reacties op “EK 2012 trapt vrijdag af”

 1. En iedereen is ineens Nationalistisch.

 2. Waarom maakt El Hakim op de Nederlandse TV geen reclame voor Curacao tijdens het EK2012? Peanuts voor onze big spender, want het kost slechts 3800 euro per seconde.

 3. @ Jan C./L L Kan je die nieuwe drug uit Miami meenemen, waar je kannibalisme van krijgt? Politiek kannibalisme hebben we al en kan de regering veel goedkoper ongewenst personeel uit de weg ruimen.

 4. Een paar weken Miami.. Jan heeft een grote pastechi gekregen want ik kan dat niet betalen hoor. Benzine elektra eten wordt elke dag maar duurder.
  Jan kan je voor mij ook een pastechi regelen?

 5. Zorro je verlaagt je tot het niveau hoe jijzelf een ydk bestempeld…

 6. ha ha ha die Jan C is gewoon jaloers want zijn land zal nooit op een wk spelen ha ha ha

 7. @jan C, je hebt een verbod op deze site gekregen! pas als je ons verteld welke bedrijven de PAR heeft gesloten mag je terugkomen! ouwe leugenaar!

 8. @jan C, gelukkig dat je weg gaat naar Maimi. Ik zie dat jij wel je pastechi hebt want de rest van Curacao kan het zich niet veroorloven om naar Miami te gaan met de hoge kosten die we hebben onder deze regering!

 9. @ Jan C/L. Weet je hoeveel Nederlanders in Miami wonen? Het zal wel meevallen met die dronken lallende Nederlanders in vergelijk met de wekelijks dronken YdK gedurende het hele jaar. Ze zullen hopelijk Nederlandse stagiaires in dienst hebben genomen, want met YdK moet je uren op je biertje wachten en kunnen ze nooit dronken worden. Het is met jou weer hetzelfde als de fabrieken die door de PAR failliet zijn gegaan.

 10. Ik ga een paar weken naar Miami. Niets erger dan omringd te worden door dronken lallende en schreeuwendende Nederlanders met oranje klompen op hun hoofden.

  De human resources managers van de bedrijven op Curacao zouden in bovenstaande gelegenheden eens moeten gaan kijken wat ze allemaal in dienst hebben genomen.