• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – CVV Willemstad was zondag het strijdtoneel voor de mixed hockeyfinale tussen VRO en De Vrienden. Beide teams waren tot op het bot gemotiveerd en niet bereid om zonder slag of stoot de overwinning weg te geven. Na een zwaar gevecht ging VRO er wederom met de landstitel vandoor.

VRO creërde in de eerste helft de meeste kansen. Door het goede verdedigingswerk van Tjalling Heslinga werden geen van deze kansen verzilverd. Doordat geen van beide teams het net wist te raken, was de stand bij rust nog 0-0.

Tweede helft
Na de rust startte VRO chaotisch en creëerden De Vrienden via David van Nierop meer kansen. Achterin bij VRO stonden echter Jan Willem de Seriere en Caspar Rademakers garant voor het afweren van deze aanvallen, waardoor de wedstrijd gedurende de tweede helft kantelde en VRO het veldoverwicht kreeg. Het leek erop dat er een verlenging nodig zou zijn om een winnaar te beslissen.

Rake slag
Dit was niet langer het geval toen Caspar Rademakers een vrije slag voor VRO snel nam en zo de verdediging van De Vrienden op het verkeerde been zette. Hierdoor zag hij kans de cirkel in te stormen en het prachtig af te ronden met een rake slag op goal. Keeper Wouter Vergouw stond hierbij machteloos. Met nog vijf minuten op de klok probeerden De Vrienden nog druk te zetten, maar lukte het hen niet meer deze stand om te buigen. Het laatste fluitsignaal klonk en VRO kon zich voor het tweede opvolgende jaar kampioen mixed hockey van Curaçao noemen.

www.versgeperst.com