• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De sportclub F.C. Botafogo werd in 1987 opgericht om integratie van Antilliaanse studenten in Eindhoven te bevorderen. De club  is zich steeds meer gaan richten op zaalvoetbal. Dit jaar bestaat de vereniging 25 jaar en de gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa was hierbij aanwezig.
 
De club is later omgevormd tot een vereniging van diverse nationaliteiten, gericht op het leveren van een bijdrage aan de maatschappelijke opbouw van een multiculturele samenleving in Nederland en specifiek in Eindhoven en omstreken.  De vereniging heeft één team die in de competitie van het KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) uitkomt.

Sport belangrijk
Osepa was aanwezig ‘omdat de Curaçaose overheid sport belangrijk vind’. “Een doel van de overheid is dan ook dat er meer landskinderen op Curaçao het topsportniveau zullen bereiken. Zij zullen niet de eerste zijn, want Curaçao kent al veel Curaçaoënaars die het niveau van topsport hebben bereikt”, aldus de overheid.

15 reacties op “‘Curaçao wil meer topsporters’”

 1. @ Jan C/L. Wie heeft bewijs dat Komproe schuldig is?

  Doe toch niet zo onnzozel, joh. Er is een vonnis van de rechtbank, dat niet herroepen is. Van de fabrieken, die de PAR volgens jou failliet heeft laten gaan, bestaat geen vonnis dus is de PAR wel onschuldig.

 2. Wie heeft bewijs dat Komproe schuldig is?

 3. Ik denk dat we best hoge ogen zullen gooien op het WK bolo eten.

 4. @Sander ik hoop niet dat je automonteur wordt, want als je auto’s zo repareerd als je commentaar geeft zullen de begraafplaatsen zeer snel vol zijn. Neem bv de sporters in de meeste landen die aan topsport, doen worden uiteindelijk door sponsers en belastinggeld gesteund om hun sport te doen bv Churandy Martina krijgt in Nederland van de NOC geld, auto, sportbegeleiding, facilieteiten enz enz en(na hun loopbaan hebben ze ook nog hun prijzengeld gespaard via hun sportbond omdat ze als amateur geen prijzengeld mogen aannamen) zodat ze zich zorgeloos kunnen voorbereiden voor de grote tournoeien en als je toch automonteur wordt hoop ik dat je eerst goed je vak leert en dan ook toepast wat je geleerd hebt maar vooral eerst denkt voor je doet.

 5. @jan c, dat jij komproe onschuldig noemt zegt genoeg over jou..

  Dan is Dos Santos ook geen witwasser? Schotte geen fraudeur, Jamaloodin en El Hakim betalen hun belastingen op tijd, Monk doet alleen goede dingen etc etc.

 6. Jan C., Komproe zat onschuldig in de gevangenis?

  Mag ik uw geheugen even opfrissen met onderstaand nieuwsbericht uit zijn tijd? Komproe heeft Curacao internationonaal ten schande gemaakt, net als daarna Anyhony/Myrna Godett en nu Gerrit Schotte.

  Oud-minister Ben Komproe opgepakt

  Voormalig minister van Justitie van de Nederlandse Antillen Ben Komproe is maandag op Curcaçao gearresteerd. Ook zijn voormalig medewerker Gilbert de Windt en de moeder van bordeeleigenaar Giovanni van Ierland werden aangehouden. Het Openbaar Ministerie verdenkt Komproe ervan als minister besluiten te hebben genomen die in strijd zijn met de wet en van lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat melden diverse Antilliaanse media.

  Ook De Windt en Xiomara Bakhuis, de moeder van Van Ierland, worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en omkoping. Voor Komproe en De Windt komt daar de beschuldiging van valsheid in geschrifte bovenop.

  Komproe zou als minister verblijfsvergunningen hebben verstrekt aan Colombiaanse en Dominicaanse vrouwen die in het bordeel Campo Alegre werkten. Een rechter oordeelde in mei dat Komproe hiertoe niet bevoegd was. Ook zou Komproe hebben geijverd om een aantal gedetineerden die vast zitten in verband met de Campo-zaak vrij te krijgen.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat Komproe voor zichzelf een stempel bestelde waarmee hij inklaringshandelingen zou kunnen verrichten, om zo de visumplicht voor de prostituees van Campo te omzeilen. Het stempel is overigens niet geleverd.

  Nelson Monte, adviseur van de Frente Obrero Liberashon-partij van Anthony Godett, wordt verdacht van betrokkenheid. Monte zit momenteel al een gevangenisstraf uit voor een fraudezaak waarbij ook Godett betrokken was. Ook Van Ierland en zijn advocaat, die allebei al vastzitten, gelden als verdachte.

 7. Sander, we hebben het hier over amateur sport en niet over profs zoals Vernon en Andruw die dus vergoedingen krijgen van sponsoren voor hun prestaties. Hier op Curacao bestaat dat niet en is dat niet mogelijk! Een topsporter hier op ons wel geliefde eiland zal altijd een amateur blijven. Behalve in de voetbal en de honkbal, daar krijgen de spelers wel een kleine onkosten vergoeding en zijn het semi amateurs en ook duidelijk geen individuele sporters. Sponsoren kiezen tegenwoordig meer voor sociale doelen ipv sport en cultuur en keizen ze liever voor teams zoals little league ipv een zwemmer of een bokser.

 8. @Sander kroes, als je de juiste connecties hebt binnen de overheid kan jij cursussen gaan volgen die de overheid betaald die niet op je vakgebied zijn!

 9. @JAN C, DE NAMEN VAN DE FABRIEKEN DIE DE PAR HEBBEN GESLOTEN!

  En Komrpoe zat in de gevangenis omdat hij criminele dingen deed! net als Godett! en binnekort zullen Komproe, Schotte en Jamaloodin daar ook zitten!

 10. Jennefer, laten we het belang van sport nu niet overdrijven. Sport is gezond maar niet van belang voor de economie en daarom een van de vele bijzaken in het leven, net als toneel en muziek. Als iemand er zijn beroep van wil maken moet hij dat zelf maar bekostigen.

  Ik wil graag automonteur worden en moet dat ook helemaal zelf betalen, en als ik het ben krijg ik een salaris van mijn baas zoals een topsporter dat van zijn sponsors en/of clubs krijgt. In ruime mate gezien het feit dat Andrew Jones 50 miljoen dollar op de bank heeft staan en Vernon Anita een huis op Brakapoti aan het bouwen is dat zo groot is dat je je er een maand lang iedere dag in een andere badkamer kunt baden.

 11. Je moet je schamen Sander om zomaar de naam van Komproe te noemen. Iemand die onschuldig is vermoord in de gevangenis door politieke tegenstaanders. Deze zaak tevens nooit onderzocht.
  Schande, je hebt moraal van amsterdam.

 12. Curacao en topsport is een sprookje…. ondanks alle potentie wat aanwezig is!
  Jammer van de regering(en)….

 13. Dit is toch werkelijk waar niet te geloven!!!!!!!! Er is totaal geen ene rooie cent voor top sport. Alle top sporters moeten het zelf maar uitzoeken vooral als het om de individuele top sporter gaat. Ben je geen honkballer of voetballer dan tel je niet mee en als je ouder bent dan 25 jaar dan kan je het helemaal wel vergeten.
  Sport hoort bij de opvoeding en moet onder andere samen gaan met het onderwijs. Vanuit daar kom je bij een club of vereniging en heb je kans om een top atleet te worden als je daar talent voor hebt. En dan begint het pas want een top sporter wordt je niet zomaar. Daar moet je veel voor doen en veel voor laten. En kost enorm veel geld vooral als je daarnaast nog gewoon naar school moet of moet werken. Neem een voorbeeld aan Nathalie Petersen die op haar 36 een partime baan heeft en daarnaast partime traint en zich een jaar lang voorbereid heeft op de 14th Fina World Master Championships in Riccione, Italie.
  Ze is afgelopen weekend Kampioen van Curacao geworden op de 50 meter Vlinderslag en 2 maal 3e op de 50 en 100 meter Rugcrawl met 3 persoonlijke records. Hiermee is ze 6 plaatsen gestegen op de wereld ranglijst. Vandaag 4 juni en 2 dagen voor vertrek naar de WK blijkt dat ze niet kan gaan omdat er uiteindelijk geen geld voor haar deelname vrijgemaakt kan worden en dus zelf alles moet bekostigen na een jaar voorbereiding die ook al zelf is bekostigt. Een bedrag van meer dan 10 duizend gulden, voor niks uitgegeven op topsport te bedrijven. Curacao ga je schamen want zo zijn er nog veel meer Top Atleten die met hetzelfde probleem te maken hebben!

 14. Behalve een smiecht is nu Osepa ook een leugenaar. Curacaose overhied vind sport helemaal niet belangrijk! zij investeerd niets in sport!

  YDK die de top halen doen dat ONDANKS de Curacoase overheid!!

 15. We hebben een wereldkampioen hoogspringen in onze premier!

  Die was door te mislukken op al zijn scholen, een lange reeks fraudes en buitenechtelijke relaties heel diep gezakt maar maakte een gigantische sprong tot ministerpresident.

  Waardoor we hem nu kunnen plaatsen in het illustere rijtje van de geweldige premiers Myrna Godett en Ben Kompoe.