• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft onlangs aan de biljartspeler Gernailys ‘Nelly’ Zimmerman een bedrag cadeau gegeven. Zimmerman kan met dit geld een keu kopen die voldoet aan de eisen van internationale toernooien waaraan de biljartspeler deel zal nemen in China.

Schotte overhandigde het cadeau tijdens een fundraisingactie ‘laten wij Nelly helpen naar China te gaan’ in Boca Sami waarbij lokale gerechten werden verkocht. “Dit is een cadeau van mij om bij te dragen aan jouw reis naar China om Curaçao te vertegenwoordigen tijdens het internationale biljarttoernooi in juni“, aldus de premier toen hij een envelop overhandigde.

Hulp
Een tijdje geleden heeft de regering al bepaalde kosten voor Nelly betaald om deel te kunnen nemen aan het toernooi in China. Het cadeau van Schotte was een aanvulling hierop en persoonlijk van hem afkomstig.

Gernailys ‘Nelly’ Zimmerman
Zimmerman is op elfjarige leeftijd begonnen met de biljartsport nadat zij haar oom dagelijks de sport zag beoefenen. Nu, tien jaar later, vertegenwoordigt zij Curaçao in het buitenland tijdens kampioenschappen. Tijdens de laatste Pan-Amerikaanse Spelen in Colombia, wist de jonge biljartspeler de tweede plaats te behalen en ontving de zilveren medaille. Zimmerman zal in de tweede week van juni naar Nederland gaan om van daaruit haar reis naar China te vervolgen waar het toernooi in de derde week van juni begint.

7 reacties op “Biljarter Zimmerman naar China helpen”

 1. @Sander,

  Is dat inclusief het reserve wiel?

 2. Biljarten is geen olympische sport. Waarom steunt men niet de olympische sporters?

 3. Kasuari, Schotte heeft anders toch ook ervaring met 3 banden.

  Toen hij met zijn auto met hoge snelheid dat dodelijke ongeluk veroorzaakte bij van Engelen had hij namelijk nog maar 3 banden over.

 4. @Sander,

  Feit is… spelers van wereld niveau verdienen meer dan jij 😉

  Ik zou ook wel dan met slechts 5meter van de bierkraan mijn geld willen verdienen..

  Naast dat…. mensen met 3banden hebben al na een stoot al meer hersenen mogen gebruiken dan dat Schotte & Co in hun hele leven hebben gebruikt…

 5. Kasuari, laten we met een stok tegen een balletje slaan nu geen topsport noemen, een activiteit die geen lichamelijke inspanning vereist noem ik altijd een spel, geen sport.

  Het is niet voor niets dat je binnen 5 meter van iedere biljarttafel altijd een bierkraan vind.

 6. Hmm een mooie jonge vrouw.. ja die wil Gerritje wel helpen!

 7. Het zou Schotte ook sieren als hij eens een keer zo persoonlijk betrokken zou zijn bij topsporters van het mannelijke geslacht..

  En dat hij in het algemeen meer doet voor sport… het is erg treurig gesteld met subsidies voor (top)sport!