• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose honkballer Andrelton Simmons is door de hoofdmacht van Atlanta Braves opgeroepen. De nummer twee prospect uit de Amerikaanse proforganisatie zit morgen voor de eerste keer in de dug-out van Atlanta Braves tijdens de wedstrijd tegen Washington Nationals, meldt de Honkbalsite.

Simmons (22) had volgens de site eerder dit jaar zo’n grote indruk gemaakt op de technische leiding van de club, dat zij hem niet meer uit hun hoofd konden zetten. Het heeft hem gisteravond uiteindelijk promotie opgeleverd van het Double A-team Mississippi Braves naar de Major League.

Contract
Gisteren werd het contract van Andrelton Simmons door Atlanta Braves overgekocht. Hij wordt dan de eerste speler met een Nederlands paspoort sinds Gregory Halman in 2010, die zijn debuut maakt in de Major League. Simmons heeft tot dusver nog slechts 236 profwedstrijden gespeeld.

Homeruns
Voor het Double A-team Mississippi Braves speelde Simmons sinds de start van het seizoen 43 wedstrijden. Hij kwam daarin tot vijftig honkslagen (.292). Vorige week sloeg hij drie homeruns in de serie van vijf wedstrijden tegen Pensacola Blue Wahoos. Daarmee evenaarde hij zijn totaal aantal homeruns uit zijn gehele profcarrière. Simmons viel verder niet alleen op door zijn 21 binnengeslagen punten, maar ook door zijn tien gestolen honken.

1 reactie op “Andrelton Simmons naar Major League”

  1. Andrelton Simmons gaat vandaag zaterdag 2 juni om 4:05 pm zijn debut maken tegen de Nationals in Washington. Op het net zijn de wedstrijden zijn te volgen via www.aliez.tv en www.lshunter.tv.