• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vurnon AnitaCURAÇAO – Voetballer Vurnon Anita maakt geen deel uit van de EK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt. Naast Anita blijven ook Siem de Jong, Adam Maher en Jeremain Lens thuis. Daarmee is de 27-koppige selectie teruggebracht naar een definitieve selectie van 23.

Deze week trainde in Lausanne 27 voetballers waarvan er dus vier zijn afgevallen. Van Marwijk had al aangekondigd dat hij nog voor de oefeninterland met Bulgarije, zaterdagavond, zijn keuze vrij zou geven. “Ik heb uitgebreid de tijd genomen om met de afvallers te spreken en aan hen uitleg gegeven over het hoe en waarom”, meldde Van Marwijk. “Daar hadden zij na hun goede werk recht op. Ze kunnen met opgeheven hoofd het trainingskamp verlaten.”

Eerste wedstrijd
Het Nederlands elftal speelt op 9 juni zijn eerste groepswedstrijd op het EK, in Charkov tegen Denemarken. Oranje gaat op 13 juni de strijd aan met Duitsland en sluit de groepsfase 4 dagen later af tegen Portugal.

© ANP, alle rechten voorbehouden

13 reacties op “EK-selectie zonder Vurnon Anita”

 1. Coco@ Niks ervan Vernon is jonger en heeft meer uithoudingsvermogen dan Ronaldo op dit moment. Voor de rest ondersteun ik jou opmerkingen. Het Nederlandse team heeft verloren doordat er teveel arrogante gemaakzuchtige en rijke luizen in het team zitten, die denken dat ze het allemaal beter weten dan de Bondscoach. De bondscoach moet al die oudere en rijkespelers eruit moeten gooien en bedanken voor hun verlies. Hij moet zich gaan inspannen voor jong oranje. Werken aan een nieuwe toekomst voor oranje en dat betekent werken met de jonkies. Nederland heeft genoeg nieuwe aankomende jonge talenten die nog niet verziekt zijn door het grofgeld wat betaald wordt voor spelers. Wanneer ze nog jong zijn kan je wat met ze bereiken wanneer ze ouder worden en verziekt worden kan jij het vegen. Dus het roer moet total omgegooid worden, wil Oranje over 2 a 4 jaar succesvol zijn. Dit is mijn eigen mening.

 2. Sorry, maar Vurnon Anita hoort niet in de Nederlandse elftal als links- of rechtsback. Vurnon is fysiek te zwak en klein om Cristiano Ronaldo te kunnen stoppen. Ik adviseer Vurnon Anita om een beetje naar de gym te gaan. Probeer je body een beetje sterk te maken.

  Als verdedigende middenvelder is dat wel enigszins mogelijk, maar die positie is al bezet door de Rottweiler, Nigel de Jong, en Nederland heeft ook Kevin Strootman voor die positie.

  Zelfs Hedwiges Maduro is nuttiger dan Vurnon op die positie, en die is ook naar huis gestuurd door de bondscaoch van Marwijk. En niet vergeten de Coming Man, Jordy Clasie.

  De linksback positie zal een probleem blijven voor de Nederlandse elftal tijdens de EK, want Jetro Willems is nog een tiener en Bouma is ook te langzaam voor die positie. Stijn Schaars was altijd een drama op die positie.

 3. Vernon maken jullie je niet druk. Nederland heeft een goede trainer die respect heeft voor elke speler in het Nederlandseteam De man is tactisch en technisch heel goed. Jullie hebben in ieder geval mogen aanschouwen hoe het is een keertje te mogen trainen met de Nederlandse selectie. Jullie zijn heel jong doe rustig jullie ding en wacht jullie kansen maar af. Mijn advies is blijf even lekker rustig bij Ajax en in Nederland en maak geen stomme fouten als jullie het groot geld zien, als die andere mislukte spelers die met hangende poten terug moeten keren zonder een vaste positie te kunnen bemachtigen in de buitenlandse teams. Jullie nog jong. Af en toe nog een beetje wisselvallig. Wij willen nog veel van jullie genieten. Jullie zijn onze trots. Veel sukses toegewenst.

 4. Jammer voor Anita want ik had het hem gegunt. Leuk voor Willems als YDK maar hij is nog erg jong en wisselvallig.
  Maar wij bij Ajax waarderen Anita wel! Superseizoen gedaait en ondanks dat je overal kan spelen is verdedigde middenvelder je beste positie. We hopen nog lang van je te kunnen genieten in de Arena!

 5. @Rasechtewereldbewoner
  100000000000 % terechte analyse hoe triest ook !!!
  1e stap is verandering mindset bestuurders Korsou:
  sporters op 1e plaats en NIET EGO en MONEY !!!!!!!!!!.

 6. Ricardo, zouden de financieën wellicht een reden zijn?

 7. Mensen, laten wij Anita prijzen en steunen voor wat hij in nederland doet. Of hij in
  de selectie van nederland zit of niet. die jongen heeft al een zeer goeie naam voor
  ons neergelegd en laten zien dat er niet corruptie is in ons JDK is, maar ook veel
  gezonde jongens en andere mensen rondlopen in korsow.
  Vul deze ruimte met POSITIEVE GEDACHTEN SVP.

 8. @ Ricardo

  De regeringgeeft geen geld uit aan dit soort zaken. In NL doen ze dat wel. Men heeft het geprobeerd, maar uiteindelijk is het team uit elkaar gegaan doordat er gesjoemeld werd met het geld. (meer staff dan spelers). De ontwikkeling van Sport is op Curacao net als de politiek.
  1. Er wordt een project gestart. (Iedereen blij)
  2. Er worden beloftes gemaakt (Iedereen geloofd het)
  3. Er wordt geld vrijgemaakt (zakken worden gevuld en snoepreisjes gemaakt)
  4. Project gaat van start (Project wordt half afgerond wegens te kort aan geld)
  5. Je hoort er niks meer van.

 9. @Ricardo, zorg er eerst voor dat er een beleid is! NAVU is een politiek zooitje dat maar doet wat ze zelf willen. geen geld en bestuurders die al jaren niet functioeren. Met de laatste wk kwalificatie kan je zeggen dat de spelers niet meer komen uit Nederland. 2 wekene voor de wedstrijd een onbekende argentijn aanstellen en mensen niet laten trainen! Dit zijn proffesionals die het profesioneel willen aanpakken! Daarnaast komen de wedstrijden voor Curacao zeer ongelegen met de europese compitities en is er weinig reistijd. Dus eerst op Curacao orde op zaken stellen!!

 10. @Ricardo,

  Het is hoe dan ook een leerproces…. denk je dat zij iets kunnen leren van een organisatie en land die totaal geen geld wilt investeren in sport?

  En trouwens Willems is wel bij de selectie, die kan dus nog verder dromen?

 11. Omdat sommige Curacaose sportlieden naar het hoogst haalbare streven zoals ook Andrew Jones, Churandy Martina, Rojer en vele anderen. Anita komt heus nog aan de beurt, maar het is een beetje het lot van een multi-inzetbare speler, die net niet de voorkeur krijgt boven een betere specialist. Het ontbreken van te weinig Curacaonaars met zo’n mentaliteit zal ons nooit op een hoger plan brengen.

 12. @Ricardo get real man, ons nationaal elftal wist laatst niet eens van het senioren elftal van Suriname te winnen. Leuk was anders, neem dat maar van mij aan.

 13. Wanneer worden de Curacaose voetballers wakker uit hun droom om voor oranje te willen voetballen terwijl ze met het Curacaose elftal in het Caribische, Zuid America olympische spelen en wk mooie dingen kunnen doen en prijzen behalen. Wat staat beter op je CV bijna ek/wk of Caribisch/Goldcup kampioen Olympische wk deelnemer enz