• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Militairen van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied ondersteunen aanstaand weekend de ENNIA Curaçao International Triathlon. Zij treden op als verkeersregelaar, houden tellijsten bij en verlenen hulp bij eventuele ongevallen of incidenten.

 
Ongeveer 45 militairen van de landmachtcompagnie die nu op Curaçao aanwezig is, gaan ervoor zorgen dat het logistieke gedeelte van het grootschalige sportevenement goed zal verlopen. De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, generaal Dick Swijgman, is een voorstander van sportevenementen op Curaçao, omdat regelmatig sporten en bewegen één van de militaire basisvaardigheden is van de Nederlandse militairen. Hij stelt de militairen dan ook graag ter beschikking voor ondersteuning van dit sportevenement.

5 reacties op “Triathlon ondersteund door militairen”

 1. A. Gouda, wat wil je dat de militairen doen? Forensisch onderzoek misschien? Atracos zijn een civiel probleem of wil je op iedere hoek van de straat een gewapende militair plaatsen?
  Goedkope argumenten en oneliners heeft niemand wat aan…

 2. Prima zaak……zo kan het ook !!!

 3. Dagelijks vinden er hier in iedere straat atrakos plaats en onze militairen houden zich bezig met het tellen van fietsers en het regelen van het verkeer.

 4. @ Jelle. Als dat waar zou zijn, vind ik het wel heel erg lang duren, want de militairen niet alleen uit Nederland verrichten al 10-tallen jaren sociaal werk op Curacao zoals scholen opknappen etc., want anders zouden er al heel wat scholen op instorten staan. Als jouw conclusie is “NOS MES NO POR” dan sla je precies de spijker op z’n kop en is “heroveren” een wel erg hersenloze opmerking. Heb jij wel eens een verfkwast of chapi in je handen gehad, zodat militairen dat niet hoeven te doen? Liever lui dan moe zeker.

 5. Allemaal één groot complot om Curaçao te heroveren!!!!11!!!!1!1!11