• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose Philipine van Aanholt heeft zich tijdens de Audi Laser Radial Worlds 2012 in Boltenhagen, Duitsland geplaatst voor Londen 2012. Zij wist als tweede land één van de nog slechts negen beschikbare plekken voor de Olympische Spelen te bemachtigen.

 
De Audi Laser Radial Worlds vonden van 14 tot en met 20 mei plaats. Naast de negentienjarige Van Aanholt wisten in Duitsland ook zeilsters uit Guatamala, Estland, Griekenland, Peru, Polen, Rusland, Uruguay and US Virging Island zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in de Laser Radial klasse.

Goud Vloot
De eerste drie dagen werd het veld van 133 deelnemers uit 53 landen opgesplitst in twee groepen. De laatste drie dagen werd een Goud en Zilver vloot gevaren. Door een regelmatige serie in de voorrondes met scores tussen de 14 en 33 plaatste Van Aanholt zich voor de Goud vloot. Slechts vijf andere landen die nog in aanmerking wilden komen voor Londen lukten dat ook en daarmee zat Van Aanholt automatisch bij de beste negen landen en was haar plek in Londen zeker.
Van Aanholt moest door haar relatieve onervarenheid steeds wat terrein prijsgeven, maar toch wist ze op het allerhoogste niveau tweemaal een 11e, eenmaal een 20e en eenmaal een 21e plek neer te zetten.

Enthousiast
De Argentijnse top coach Javier ‘Rulo’ Borojovich, die Van Aanholt meerdere trainingsperiodes in zijn zeilcentrum in Cabarette in de Dominicaanse Republiek onder handen nam en tijdens de Worlds haar coachte was laaiend enthousiast toen zij in de categorie U21 Brons haalde. “De snelheid waarmee Van Aanholt nieuwe technieken en tactieken onder de knie krijgt, zie ik vrijwel nooit. Ik zie voor haar nog een mooie toekomst nu zij al op dit niveau zit op zo’n jonge leeftijd”, aldus de coach. In het Overall klassement werd Van Aanholt 37e.

Olympische Spelen
In de voorbereiding naar de Olympische Spelen neemt Van Aanholt over ruim een week deel aan de Skandia World Cup die op het Olympische water in Weymouth wordt gehouden. Weer een week later zeilt zij nog de World Cup in Kiel, Duitsland, waarna zij voor rust terug keert naar Curaçao. Drie weken voor haar eerste wedstrijd op de Spelen zal zij naar Engeland afreizen om te trainen en te acclimatiseren.

2 reacties op “Philipine van Aanholt kan naar Londen”

  1. klasse klasse klasse

  2. De kaviaar e Moet zal op Jan Sofat niet aan te slepen zijn.