• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met ballerina Stacey Schotborgh, zij neemt dansles bij dansschool‘Turning Point’.


Verszweet Stacey

Wat doe je hier?

“Ik volg hier dansles. Toen ik nog in Nederland woonde, was ik begonnen met ‘street dance’. Eenmaal op het eiland, wilde ik toch verder met dansen. Nu zit ik in het selectieteam van Turning Point. Omdat ik hier wel bijna elke dag ben, heeft Rita Koeks (eigenaresse van dansschool) mij een bijbaantje gegeven. Ik neem de telefoon aan en de kinderen kunnen bij mij terecht als ze hun lessen moeten betalen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Eigenlijk vond ik het altijd al geweldig om op het podium te staan, lekker gek doen en mensen entertainen. Dan ben ik helemaal in mijn element. Ik ben begonnen met streetdance, daarna verder gegaan met jazzballet, klassiek en modern. Uiteindelijk na zoveel verschillende lessen gevolgd te hebben, zit ik in het selectieteam.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooiste momenten zijn tijdens de voorstellingen die wij geven. Om de twee jaar hebben wij een voorstelling gespreid over twee dagen. Er is altijd een thema aan verbonden en om dat thema heen bedenken we een passende choreografie. Rita Koeks maakt dan alle kostuums en oefent met ons de danspassen, net zo lang totdat we alles kunnen dromen. Op 12 en 13 juli hebben we weer een voorstelling. We zijn allemaal al bezig met de voorbereidingen.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik bewonder mijn dansmaatje Naïma heel erg. Zij danst zo mooi, gracieus en heeft de perfecte uitstraling die een ballerina moet hebben. Soms ben ik wel jaloers op haar bewegingen, ze is zo sierlijk.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik vind het leuk om te dansen, ik doe het ook met veel plezier en ik hou van een uitdaging. Als ik optreed, geef ik alles wat ik in me heb. Ik heb er wel over nagedacht om misschien door te stromen naar een dansacademie, maar ik vind dat je het echt moet willen. Je hart moet bij het dansen liggen en dansen moet het enige zijn waar je voor leeft. En dit is niet mijn doel. Ik heb plezier in het dansen, maar ik wil er niet mijn beroep van maken.”

www.versgeperst.com