• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Slalom races en spectaculaire Freestyle wedstrijden, liggen om de hoek. Volgende week start de vierde editie van de Curaçao Challenge 2012 en de vier waterdagen beloven wederom gevuld te zijn met spanning, plezier en competitie.

 
De competitie wordt op drie verschillende locaties gehouden: donderdag 17 en vrijdag 18 mei worden de downwind slalom races op Sint Jorisbaai gevaren. Zaterdagochtend 19 mei volgen er Freestyle- en slalomraces en rookies wedstrijden bij Windsurfing Curaçao op het Spaanse Water waarna zaterdagmiddag en zondagochtend de Open Klasse volgt op de open zee bij Zanzibar. Zondagmiddag mogen de rookies en freestylers weer het Spaanse Water op bij de Windsurfschool.

Talenten
De verwachtingen liggen in de categorie freestyle erg hoog voor het Curaçaose talent Rafael de Windt, wereldkampioen freestyle 2011. In de open klasse jeugd tot en met 13 jaar vaart Aron Etmon mee. Voor hem is dit het laatste jaar dat hij in deze leeftijdsklasse mee mag varen.

Rivaal
In de open klasse slalom in de leeftijd 16+ zal Jean Patrick van der Wolde uit Curaçao, onlangs bekroond tot sporttalent 2011 Curaçao bij de jeugd en tevens IFCA wereldkampioen jeugd 2011, zijn opwachting maken. Zijn grote rivaal uit Bonaire, Amado Vrieswijk, zal het hem echter niet gemakkelijk maken. Deze twee talentvolle jeugdigen hebben al in vele wedstrijden tegen elkaar gestreden maar zullen het nu ook moeten gaan opnemen tegen professionals Taty Frans en Bjorn Saragoza.

Inschrijven
De officiële inschrijving voor deelname aan de Curaçao Challenge is op vrijdag 11 mei bij Windsurfing Curaçao tussen 16.00 en 18.30 uur. Voor de buitenlandse deelnemers is er op woensdag 16 mei tussen 16.00 en 18.30 uur bij de St. Jorisbaai nog de mogelijkheid tot inschrijving. Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

www.versgeperst.com