• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het kickboksgala ‘Fighters of the Caribbean’ werd zaterdag voor de derde keer georganiseerd door de Curaçao Martial Arts Federation (CUMAFE). Na de opening begon de avond met een damespartij op K-1 rules waarbij Zianni Fluonia van Baas Sport Curaçao won van Priya Mohunlol uit Suriname.

Het boksgala werd gehouden in de International School of Curaçao. Na de overwinning van Fluonia volgden verschillende wedstrijden. De zestienjarige Clinton Esprit van Bob Esprit gym Curaçao liet een goede indruk achter door te winnen van de zeventienjarige Arubaan Shaedemir Jansen.

Worsteltechnieken
Het eerste gedeelte van het boksgala werd afgesloten met een show van Lucha Libre. Ahmed Ali en Bas Kunder demonstreerden worsteltechnieken. Enkele medespelers waaronder de scheidsrechter, coach, ‘ring girls’ en commentator Mario Marques vulden de show aan. Vervolgens wist de rapgroep Full Force het publiek naar een hoogtepunt te brengen.

Knock-out
Na de spetterende shows ging het tweede gedeelte van de avond van start. Joost Mulder (Baas Sports) deelde een KO (knock-out) uit aan Juni Ras van Aruba en won daarmee de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte. De wedstrijd tussen Raul Franciska (Baas Sports) en Dimitri Priam uit Martinique ging gelijk op en eindigde in een ‘draw’. In de verlenging nam Priam toch de winnende hand.

Strijd
Tijdens de Mixes Martial Arts wist Mohamed Hussein (Baas Sports) korte metten te maken met Ray Koeijers uit Sint Maarten door in de eerste ronde al een KO uit te delen. Het gala werd afgesloten met het A-klasse titelgevecht waar werd gestreden om de Caribische kampioensgordel van World Muay Thai Association. In de wedstrijd gingen Milangelo Eugenio (Baas Sport) en de Arubaan Stacey Hassell met elkaar op de vuist. Na een technische partij over de volle vijf ronden van drie minuten was het toch Eugenio die de scheidsrechter omhoog hield. Eugenio ontving uit handen van oud-wereldkampioen karate en voorzitter van CUMAFE Dudley Josepa de gordel.


Foto’s: Johar Buxani

1 reactie op “Winnende hand voor Curaçaose kickboksers”

 1. De wedstrijd tussen Franciska en Priam werd eigenlijk door Franciska gewonnen.
  Er was geen 4e ronde nodig.
  Wat betreft Full Force, nou deze jongens hebben helemaal niet gezorgd voor een hoogtepunt, maar meer voor ergernis.
  In plaats van deze jongens krediet te geven, wil ik de DJ een pluimpje geven voor het verzorgen van opzwepende muziek de hele avond.