• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Amstel Curaçao Race is vereeuwigd in het wielerboek ‘Tussen chillen en afzien’, 10 jaar Amstel Curaçao Race. Dit gebeurde niet zonder een feestje; bij de drukbezochte presentatie gisteravond bij Lions Dive bleek dat de zonovergoten gezelligheid van de race in het boek helemaal tot leven komt.

Ter gelegenheid van de tiende editie van de Amstel Curaçao Race heeft Telegraaf-sportjournalist Raymond Kerckhoffs dit boek geschreven. Nadat in Nederland daags voor de Amstel Gold Race het eerste boek aan Paolo Bettini werd overhandigd, kreeg op Curaçao Hans Slier van Papagayo en Will en Katja Vogels van Lions Dive & Beach Resort het eerste exemplaar.

Hand in hand
Slier gaf in augustus 2002 de definitieve go aan organisator Leo van Vliet door financieel garant te staan voor de eerste editie. Will en Katja Vogels zijn sinds 2005 met het Lions Dive de gastheren van de race. Tal van anekdotes typeren deze unieke wielersfeer waar topprofs, toerfietsers en supporters hand in hand gaan. Zo moest de plaatselijke tandarts de deelname van Tom Boonen redden. Toerde Mark Cavendish op een Harley Davidson over het eiland. En gaan Frank en Andy Schleck verkleed uit hun dak bij Wipneus & Pim.

Andere evenementen
De Amstel Curaçao Race vormde ook de basis voor de jarenlange Telegraaf-fietstest (met onder anderen Joop Zoetemelk, Peter Post en Gerrie Knetemann) die op Curaçao plaatsvond en de Worldcup mountainbike in 2006. Beide evenementen komen ook uitvoerig aan bod in het boek. Verder was Leo van Vliet in het eerste jaar ook een van de initiatiefnemers om de Ride for the Roses naar Curacao te brengen.

Ins and outs
Raymond Kerckhoffs was tien jaar lang van de partij en kent alle ins and outs. De Belgische topfotograaf Tim de Waele zorgde voor de meeste beelden. Terwijl vele columnisten, waaronder Mart Smeets, Bert Dijkstra en Renaat Schotte hun ervaringen op de Antillen optekenden. Het boek is voor 35 NAF o.a. te koop bij het Lions Dive & Beach Resort, Bruna en Rijwielzaak Dasia en Rijwielzaak Vista Bike.

Leo van Vliet en Hans Slier met het boek ‘Tussen chillen en afzien’, 10 jaar Amstel Curaçao Race

www.versgeperst.com