• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Chess Players Foundation organiseerde dit weekend het All Star Chess Tournament in het buurtcentrum Janwé. Er waren dit jaar weer veel deelnemers en het bleef tot het eind spannend wie de winnaars werden. Ook Wim Blijstra en Jimmy Ijzijk speelden een spannende strijd.

De ervaren schakers Blijstra en Izijk gingen de finale in met 3.5 punt waar zij het tegen elkaar moesten opnemen. Izijk had na de vijftiende zet een pion voorsprong. Blijstra ging in de tegenaanval en slaagde daarin. Na een strijd van twee en een half uur slaagde Blijstra er weer in om een pion te winnen. Uiteindelijk trapte Blijstra in de val waarbij Izijk de match in zijn voordeel eindigde met een schaakmat. Fabio Mensing werd tweede en Sherman Maduro derde.

Jeugdgroepen
In de drie jeugdgroepen vonden ook sterke partijen plaats. In de groep onder achttien jaar werd het lokale talent Paul Willems de winnaar. Hao Ru Wu en Michael Santaris, beiden uit Bonaire, volgden op de tweede en derde plaats.

Curaçaose jongeren
In de groep van 10-12 jaar gingen alle prijzen naar de Curaçaose jongeren. David Pietersz won de gouden medaille, Dylan Mathilda de zilveren en Roman Sillie de bronzen. Ook de Curaçaose Timothy Carolina in de groep van zes tot negen jaar ging er met goud vandoor. Emanuel Lont uit Bonaire won zilver en Christian Mauricio, ook uit Bonaire, eindigde met brons. Timothy Carolina en Paul Willems zijn bij verschillende gelegenheden in de prijzen gevallen.

2 reacties op “Curaçao valt in de prijzen met schaken”

  1. Dat is niets vergeleken bij de internationale prijzen, die onze ministers globaal hebben behaald in negatieve zin wel te verstaan.

  2. Curacao valt in de prijzen met een schaakwedstrijd waar bijna alleen maar Curacaoenaren aan meedoen. Schitterend.