• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lie-Marvin Bonevasia (atleet) en Reginald de Windt (Judo -81kg) hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. Bonevasia heeft tijdens de Grand Prix van Medellin, Colombia, de 400 meter gelopen in 45.77 seconde. De Windt heeft zich geclassificeerd op een kampioenschap in Montreal, Canada.

12 reacties op “Sporters van eigen bodem naar Olympische Spelen”

 1. @Juny, jammer dat mijn cynisme aan jou voorbij is gegaan, zal in het vervolg wat subtieler proberen te reageren. Ik hoop echter dat “my point got home”.

 2. @ Edward. Daartoe zou Jan wel in staat zijn, maar Jan C.L. is dat nog nooit gelukt.

 3. @Zorro: ik denk dat Jan een poging deed tot cynisme.

 4. @wimpiri, nee Martina wilde voor Curacao uitkomen maar Curacao had zijn zaakjes niet op orde en deze regering investieerd niets nada aan de sporters.. HYpocriete mensen. Klagen alls ydk wereldkampioen worden als Nederland maar zelfs niets in investeren. Als Schotte 1 maandje thuis blijft is er gelg d genoeg om heel curacao op trainingskampen te sturen.

 5. @ Jan L. Vroeger deed Martina mee voor Nederlandse Antillen….., nu is Martina ge rekolonialiseerd en wordt uitgebuit door de nieuwe VOC onder de Nederlandse vlag… ahahaha

  Dat was dankzij o.a. de toelage van ex-minister van sport Omayra Leeflang, want ook zijn gezin moet leven, Jan L. Als uitverkorene namens Nederland voor de OS krijgt ook hij een toelage en auto. Nee, je moet het niet doen. Wat zou jij doen, Jan L.?

 6. In zijn algemeenheid, jullie bedoelen toch niet te zeggen dat onze landgenoten niet voor eer en glorie maar voor de centjes gaan ? Bah wat een misselijke persoontjes. Met de Monkwet in de hand deze mensen meteen als verraders aan de schandpaal nagelen en direct hun Curaçaose-paspoort inleveren, de disgraciados.

 7. Curacao wordt niet erkend door de OC

 8. Vroeger deed Martina mee voor Nederlandse Antillen….., nu is Martina ge rekolonialiseerd en wordt uitgebuit door de nieuwe VOC onder de Nederlandse vlag… ahahaha

 9. @ Wimpiri. Voordat hij zich aanmeldt, zal hij eerst willen weten welke onkostenvergoeding hij met zijn status kan ontvangen en ons OC heeft geen geld.

 10. Dit is toch hartstikke mooi als ze voor Curacao uitkomen. Er zit wel talent op Curacao en ook op Top niveau maar helaas de sport faciliteiten tja.

  Alleen nog een beetje schuiven met centen dan kunnen de sporters/atleten ook echt daarna toe. Wellicht heeft de regering sport hoog in het vaandel staan en schuiven ze een WBC ticket 5 sterren acco, buiten het sporters villages, starten ze een eigen Curacao House op en sturen natuurlijk de PM met El Hakim zodat ze kunnen nagaan of er niet met hun centjes andere dingen gedaan worden.

  Sporters succes op de O.S in London.

 11. @wimpiri: ja en nee. Churandi is slim geweest en heeft zich aan nederland geafilieerd. Hierdoor had hij zekerheid van meedoen. Mensen die niet hiervoor hebben gekozen en voor curacao uitkomen zullen dat doen onder de olympische vlag. Maar tot zover ik het weet is dit een eenmalige handreiking van de IOC. Curacao heeft geen Olympisch Comite, en kan deze volgens de huidige regelgeving ook niet hebben.

 12. Komen ze voor Curaçao uit ? Zoja, dan moet Churandi zich direct aanmelden bij ons Olympisch Comite.