• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Medina Grappling Association (MGA) organiseert donderdag een filmavond om mensen kennis te laten maken met de sporten Grappling en Brazilian jiu jitsu (BJJ). Deze sporten staan bekend als de meest effectieve en technische vechtsporten die er bestaan.

 
Bij BJJ wordt er niet gestoten of getrapt. Er wordt gebruikgemaakt van worpen, klemmen, houdgrepen en verwurgingen. Tijdens de filmavond zie je dat een goed getrainde zwarte band karate weinig kans heeft tegen een beoefenaar van Brazilian jiu jitsu. Veel karateka’s hebben karate dan ook ingeruild voor BJJ.

Royce Gracie
In 1993 werd tijdens de eerste Ultimate Fighting Championship (UFC) duidelijk dat Brazilian jiu jitsu een gevecht is waarbij geen regels gelden en de Braziliaan Royce Gracie won deze strijd. Hij en zijn familie hebben over de hele wereld gevochten en nooit kon iemand van hen winnen. Toen Gracie drie keer de UFC won, begonnen mensen zich te verdiepen in BJJ. Vanaf toen werd het de snelst groeiende vechtsport ter wereld. Gracie zal donderdag centraal staan.

Informatie
De filmavond vindt donderdag plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur bij de FFK (health and fitness centre) achter het zwembad van Sentro Deportivo Korsou (SDK). Iedereen is welkom en de entree is gratis. Tijdens de filmavond krijgen de bezoekers meer informatie over de sport. Voor meer informatie kun je bellen naar 5272746 of 6984891 of kijken op www.medinagrappling.com.

1 reactie op “Kijken naar Brazilian Jiu Jitsu”

  1. Een mens heeft twee handen en twee benen en een mond met tanden om te bijten als je jezelf will verdedigen.Ik geloof er niks van dat men van Karate weg loopt om naar BJJ te gaan.Om je zelf te verdedegen kan je ook een steen pakken of een mes of stok een stoel noem maar op om tegen de kop van jou anvaller te gooien en je kan ook weg rennen.Als iemand een pistool 2.5 meter afstand van je neus vast houdt en is ook een behoorlijke schieter kan je het vergeten ,je wordt kapot geschoten,en denk niet dat wanneer iemand een mes voor je houd dat hij niet weet hoe hij het moet gebruiken hij oefent ook met zijn mes.
    Men zit hier heel comercieeel bezig en all het esentie van MARTIAL ART kapot te maken.Met dit soort advertentie zit men alleen maar meer agressie te zaaien op het eiland . Ik ben een Taekwondo intructeur en stress op het martial art en gezonde sport het op bouw van je bestaan in het geheel als mens,niet met competitie welke stijl is beter, alle stijlen zijn goed want bij het einde hebben wij alle maal twee handen en twee benen.