• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Scouting Antiano vierde zaterdag de dag van Sint Joris, de beschermer van de scouts,  op het Brionplein in Otrobanda. Alle scouts wereldwijd dragen op die dag een rode roos, als herinnering aan de stad Saron waar St. Joris heeft gestreden tegen de draak, die daarna werd bedolven onder rode rozen.

Nu betekent de dag van St. Joris voor iedereen te strijden voor alles wat je in je leven wilt bereiken. Premier Gerrit Schotte gaf zijn steun aan de jongeren tijdens een korte toespraak op het Brionplein afgelopen zaterdag. De jonge scouts staan wereldwijd al honderd jaar voor een integer persoon, klaar om anderen te helpen, creatief en spiritueel goed geschoold.

Uitreiking roos
Dit jaar is de roos van St. Joris uitgereikt aan Stanley Ignacio. Hij heeft bij verschillende gelegenheden vrijwillig mensen geholpen. Daarnaast is hij een trouwe vriend van alle dieren. In de scoutingwereld leren kinderen ook om van de natuur te houden.

Legende
De legende van Joris van Cappadocië vindt ongeveer drie eeuwen voor Christus plaats. De boodschap van de legende wordt tot de dag van vandaag uitgedragen. St. Joris werd gewaarschuwd door ouderen. Zijn strijd zou erg moeilijk en gevaarlijk zijn. Toch ging hij achterna waar hij in geloofde. Hij versloeg de draak met de kracht van hetgeen waar hij in geloofde en niet met wapens. Daarom hebben scouts in de hele wereld St. Joris als hun beschermheilige en leven zij met dezelfde waarden waar hij voor stond.

www.versgeperst.com