• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De dames en heren rugbyselectie reist vrijdag af naar Barbados voor een interlandprogramma. Dit toernooi is belangrijk voor de Curaçaosche Rugby Federatie, want Curaçao kan alleen lid blijven van de Internationale Rugby Bond als er zij laten zien dat ze gegroeid zijn.

De dames spelen in totaal vier sevens wedstrijden tegen Barbados en St. Lucia. De heren spelen op dit Tri-Nations toernooi 2 15’s wedstrijden tegen Barbados en St. Lucia. De teams komen maandag weer terug op Curaçao.

Girobank
De status van Curaçao voor Rugby is nog onzeker. Een goed resultaat tijdens een groot Sevenstoernooi in november was niet genoeg. Er moet gepresteerd blijven worden. De Girobank heeft een nieuw nationaal uniform beschikbaar gesteld en de teams kregen deze tijdens de training voor het toernooi.

Goed getraind
Captain Arthur Hogesteger verwacht succes. “Barbados heeft meer ervaring, maar wij zijn goed getraind en hebben vele jonge talentvolle spelers zoals Daryl Wilson.” Wilson doet nu zijn best om in aanmerking te komen voor een scholarship in New York.

Belangrijke test
Gely Vijent en Vianelly Raven zijn voor de dames belangrijke spelers. Op de trainingen op woensdagavond en zondag op het veld van CVV Willemstad komen iedere week nieuwe spelers. De dames zullen hard moeten knokken om hun plaats te behouden en de strijd tegen St. Lucia zal een belangrijke test worden om te zien waar de dames van Curaçao staan in het Caribisch gebied.

www.versgeperst.com