• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Atleet Churandy Martina heeft zich gisteren in Gainesville, Florida, geplaatst voor de Europese titelstrijd in Helsinki én de Olympische Spelen in Londen. De op Curaçao geboren sprinter die voor Nederland uitkomt, toonde met een tijd van 20,42 op de 200 meter vormbehoud.

 
Martina werd met die prestatie op de Tom Jones Invitational tweede, achter de Amerikaan Justin Gatlin (20,11).

Plaatsing
Inmiddels hebben zich zes Nederlandse atleten geplaatst voor Londen. Naast Martina zijn dat Rutger Smith, Erik Cadée, Hilda Kibet, Lornah Kiplagat en Monique Jansen. Voor de EK Atletiek in Helsinki (27 juni-1 juli) hebben zich nu vijf atleten gekwalificeerd: Churandy Martina (200 meter), Fabian Florant (hinkstapspringen), Rutger Smith (kogelstoten én discuswerpen), Erik Cadée (discuswerpen) en Monique Jansen (discuswerpen).

Tijd
Bij de Tom Jones Invitational liep Brian Mariano 10,48 op de 100 meter. Het Nederlandse estafetteteam (Brian Mariano, Churandy Martina, Jerrel Feller en Guus Hoogmoed) noteerde een tijd noteren van 39.53 sec op de 4 x 100 meter.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Churandy Martina naar EK én Spelen”

 1. Dan wint Churandy and dan klagen ze dat hij niet voor Curacao loopt maar voor Nederland..terwijl tegelijk deze regering de eigen sporters niet steunt..

 2. sentinel Soberano : gezien je vele,lange en vaak onsamenhangende schrijfels kan ik niet anders concluderen dan dat je je dagelijks mateloos veveelt en dus maar ingezonden stukjes fabriceert om de dag door te komen. Ik raad je aan om een andere richting te geven aan je leven. Zorg dat je dagelijkse werkzaamheden/activiteiten krijgt die je leven regelmaat, in- en ontspanning en zinvolle inhoud geven, Al zittend op je stoel met je notebook bezig zijn maakt anders dat je niet oud wordt. Kijk de literatuur er maar op na. Het is slechts een goede raad aan je.

 3. @Seniele Boberano
  Je had je een hoop typewerk kunnen besparen als je iets meer “mensenkennis” had:
  Google even naar de betekenis SARCASME (;p)

 4. Gelukkig zijn er nog mensen die in de anomiteit hard werken om de nationale toppers met roots op Korsou alsnog onder eigen vlag/volkslied op toernooien te laten manifesteren.

 5. @Waar G dit Eil. naar toe.,
  dacht je nou echt dat ik niet wist dat Jan C. het sarcastisch bedoelde? mijn stuk is ook sarcastisch bedoeld, als je goed leest is het vergeven van spot. voorzover ik weet is een ander woord voor sarcasme ‘spot’!..kan er ook niets aan doen als jij het niet begrijpend kunt vatten ..mag ik het dan niet leuk vinden om de spot te drijven met nederland en de makambas? zodra je lachebekjes ziet, is het al niet meer zo zwaar serieus te nemen. ik uit me tenminste niet racistisch, anders dan een kruipend diertje hiero wel meent te moeten doen. hoe zal Omayra zich voelen met zo’n vriendin en toeverlaat, dat kruipend onding.. 😆

 6. @Sentinel Soberano. Jan C. bedoelde dit sarcastisch en anders is het Jan L. Graag met eenzelfde emotie reageren op stukken van onze zichzelf superieur achtende H. Wiels.

 7. @ sniel boberano. De kans op een medaille voor Churandy is helaas zo goed als nihil, want die gaan naar Amerika en een ander Caribisch eiland. Desalniettemin zou Curacao nooit met een medaille wereldwijd bekend worden, want dat is Curacao al en weet de wereld al zoals ook over Mugaba en en ander tuig wat voor ‘n gespuis hier regeert.

 8. @Jan C.,
  en ik ben trots op de makamba (of namaakmakamba , euh, dat is toch een makaku??) Jan C., die hier zonder if’s of but’s openlijk erkent dat Curacao een Kolonie is!
  een Jan C. die er bovendien ook nog ronduit en trots voor uitkomt dat hij een koloniale ploert is! maw, dat hij superieur is aan de autochtone Curacaoenaar. eh, ook al ben ik persoonlijk nog nooit van m’n hele leven Europese nederlanders oftewel makambas tegengekomen waarvan ik in shock raakte en dacht of zei; “wauw, wat zijn die makambas toch een superieure mensen zeg”! of: “wat is die hollander toch superieur..” 😆

  neen dus, sorry, het spijt me zeer te moeten zeggen dat ik nog nooit een makamba ontmoet heb die ik superieur aan mijn Curacaouse persoon achtte, sorry, daar kan ik echt niets aan doen!
  alhoewel ik natuurlijk de hoop koester ooit nog eens, ‘al is het maar 1’, van die superieure makamba-kolonisten tegen te komen, daar niet van kolonist Jan C.

  betreft die nederlandse vlag waar jij zo ontzettend trots op bent, nah ..laat maar.
  maar Jantje C., een volk koloniseren betekent toch gewoon dat je je aan dat volk die jij meent te mogen koloniseren, superieur voelt, ja toch? anders zou je toch niet durven een volk te koloniseren? in dit geval een piepklein volkje..dat ook nog.
  laffe kolonisering hoor, zielig en ziek.
  het typeert ook het nederlandje dat het heel typisch en zielig van “het teren op het verleden” moet hebben, omdat je ‘nederLandzijnde’ anders helemaal niks voorstelt in de wereld. zelfs met 6 piepkleine gestolen eilandjes maak je als nederlandje geen indruk op het wereldpolitieke toneel, noch in Brussel! hihi 😆

  daar komt ook nog bij dat een nederland dat zich op beroept beschaaft en superieur te zijn, (wat dat betreft is het Laag moeraslandje aan de Noordzee qua organisatie, ervaring, e.d. idd superieur aan n.v. Curacao,. heel logisch.), maar geloof me, superieur aan de Curacaouse of om het even welke mens op deez aardbol, is geen ENKELE makamba of Europese nederlander!!! eg nie!!
  ach, ik vraag me af waarom de nederlanders/hollanders/makambas, die zoals een ieder weet zich per definitie superieur wanen, overigens niet alleen aan de Curacaoenaars, gebruik maken van een minderwaardig, dom en ook nog zwart schepsel?!

  als ik een superieure makamba zou zijn geweest, en ik weet dat er nog minstens 15 miljoen superieure hollanders zoals ik rondlopen, zouden er toch minstens een paar van die superieur hardlopende hollanders moeten bestaan? waarom dan misbruik maken van een, in de superieure makamba-ogen, minderwaardige zwarte Curacaouse Churandy? als hij niet wint spugen ze hem in nederland nog uit ook..

  kortom, kolonist Jan C., ik ben ook trots, want mocht Churandy een medaile veroveren, al is het de bronzen, zal alafin alafang de hele wereld te weten komen dat Churandy Curacaoenaar is!! reken daar maar op, en reken er dan maar ook meteen op dat aan de Wereld bekend zal worden gemaakt wat de nederland anno 2012 uitvreet in/met de Antillen! maar goed, ik juich niet vroeger dan nodig is, het zou kunnen dat die jongen niks wint. ik hoop het wel voor Churandy..zet em op Chu. (;

  men zal beseffen dat er in nederland, te politiek den Haag – helaas ook enkele afgeserveerde makambas in Curacao -, een paar schizofene hollanders rondlopen die ondanks de afgelopen 378 jaar nog steeds denken in een soort gouden eeuw te zitten?!? helaas lopen er in Curacao ook ‘enkele’ met het VOC-virus besmette makambas rond, maar het gaat dan wel meestal om afgeserveerde makambas met grote persoonlijke problemen.. de rest op het internet zijn namaak makambas. makaku’s dus..

  ..ja, die besmetting is knap ernstig..het begon met Balkenende die na een week Curacao met grote glazige ogen en gevalde vuisten “de grootse Nederlandse VOC-mentaliteit” begon te eren én propageren. sindsdien zijn de nederlanders ‘bijna’ collectief besmet geraakt met de koloniecella bacterie, ook wel het VOC-virus genoemd… ja. moeilijk hoor, er is de komende jaren veel werk aan de winkel voor Nederlandse psychiaters en psychologen, want het is met de nederlandse psyche ernstiger gesteld dan wij Curacaoenaars denken..

  maar goed, ik ben trots op jou Jan C., en dat meen ik uit de grond van m’n hart. je ontmoet immers zo snel niet een makamba die zo trots is op z’n nederlandse vlag is en bovendien eerlijk toegeeft dat hij ook trots is dat Curacao een kolonie is van Nederland! dus trots is een kolonist te zijn.. (-:

  wat twee simpele uitdrukkingen kunnen veroorzaken (of aanrichten, zo je wilt.); “Kolonie Curacao” en “Nederlandse vlag…”

 9. Wedden dat hij een gouden medaille gaat pakken..

  voor Nederland.. 🙁

 10. Kolonie Curacao gaat naar de EK en Spelen onder Nederlandse vlag.
  Ik ben trots!!!