• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vijfde plek bij het MacLaren Laser Standard Under 18 World Championship gaat dit jaar naar de Curaçaose jeugdzeiler Kevin van Otterdijk. De zeilwedstrijd vond afgelopen week plaats in Buenos Aires. Van Otterdijk greep naast een medaille.

 
Van Otterdijk stond na een goed begin eerst op een derde plaats, maar door de lichte wind kon hij deze positie niet behouden. In het Overall Klassement voor alle zeilers onder de 21 jaar eindigde hij als 24ste. In de Under 18 ging het goud naar de Argentijn Santiago Falasca, gevolgd door Georgii Paches uit de Ukraine. De Amerikaan Jake Rizika won brons.

Moeilijke tocht
Van Otterwijk zeilt graag met veel wind en golven, maar die waren op de Rio de la Plata niet aanwezig. Daardoor kreeg hij het lastig. Er was veel minder wind dan de week ervoor toen de Curaçaose Odile van Aanholt op dezelfde rivier kampioen werd bij de meisjes. Tijdens de laatste dag was brons nog in handbereik voor Van Otterwijk, maar toen de wind weer wegzakte moest het wedstrijdcomité alle races afschieten. In totaal werden er maar zes van de twaalf races gezeild door het gebrek aan wind.

Carrière
Het was al het 5e Wereldkampioenschap voor de pas 17 jarige Kevin van Otterdijk. In 2008 zeilde hij het WK in de Optimist, in 2010 de WK Sunfish in Italië (10e) en in 2011 het WK Sunfish (6e) en het Jeugd WK Sunfish (zilver) in Curaçao. En nu dan in de Jeugd Laser Standard Worlds.

ISAF Youth Worlds
De Dutch Youth Regatta (DYR) in mei is het volgende belangrijke internationale evenement voor Van Otterdijk. Dit is de kwalificatie voor deelname aan ISAF Youth Worlds in Ierland waar in de Laser Radiaal wordt gevaren. Ook Louis en Eugene Hendriks en Just van Aanholt strijden om deze enige plaats die voor Curaçaoënaars beschikbaar is.

www.versgeperst.com