• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eerste Feyenoord Soccer Camp Curaçao werd afgelopen zaterdag afgesloten op de velden van CVV Willemstad. 140 kinderen trainden afgelopen week ‘op de Feyenoord-manier’ en twee kinderen mogen in Nederland nog een week lang verder gaan trainen met Feyenoord Soccer Schools. 

De Rotterdamse club is in Nederland de laatste twee jaar gekroond tot de beste jeugdopleiding van het land. Onder leiding van oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel, Robin Nelisse, keeperstrainer Pim Doesburg en Feyenoord Academy-trainer Davey van den Berg kregen de 140 kinderen op Curaçao trainingen.

Ontwikkeling voetbal
“Feyenoord leeft ook op Curaçao enorm en op deze manier hebben de kinderen van het eiland van dichtbij mee kunnen maken hoe het is om deel uit te maken van de beste jeugdopleiding van Nederland”, aldus een van de initiatiefnemers Curtis Martels. “De deelnemers hebben de hele week kunnen werken met oud-spelers, die samen dik 2000 wedstrijden in het betaalde voetbal hebben gespeeld. Feyenoord Soccer Schools hoopt hiermee een waardevolle bijdrage te hebben kunnen leveren aan hun ontwikkeling en die van voetbal op Curaçao in het algemeen.”

Omarm Feyenoord
“Het bedrijfsleven en lokale Feyenoord-supporters hebben allerlei initiatieven ontplooid om er voor te zorgen dat 55 minderbedeelde kinderen uit wijken als Fleur de Marie de kans kregen om mee te doen aan het programma. Het Lions’ Dive resort sponsort ons verblijf en allerlei lokale ondernemers onthalen ons zeer gastvrij. In samenwerking met onze hoofdsponsor RBC hebben wij twee clinics verzorgd bij Victory Boys in Santa Rosa. Dat was geweldig.” Martels staat er versteld van dat het Feyenoord Soccer Camp zo omarmd wordt door de lokale bevolking.

www.versgeperst.com