• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose zeilster Odile van Aanholt heeft weer een titel toegevoegd aan haar zeilcarrière. Dit was in Buenos Aires en de wedstrijden werden van 29 maart tot en met 8 april gehouden. Van Aanholt werd South American Optimist Girls Champion op de San Isidrio Yacht Club.

Van Aanholt werd vierde in Overall in het gemende klassement. Hierin zaten 160 zeilers uit zeventien landen.

Van Aanholts race
Op het water van de Rio de la Plata startte van Aanholt haar kampioenschap goed door in een lichte wind de eerste race te winnen. Na de tweede dag stond zij op een vijfde plaats in het totaal klassement en stond bovenaan bij de meisjes. Dag drie ging minder en toen zakte ze naar een derde plaats bij de meisjes. Op de vierde zeildag nam de wind toe naar dertien tot vijftien knopen. Van Aanholt klom naar een achtste plaats in het totaal klassement. De laatste dag was er ook veel wind en toen zeilde ze een eerste plaats. Met nog een race te gaan, kon ze ook nog kampioen worden in het Overall Boys and Girls klassement. Helaas kwam ze twee en drie punten tekort voor het brons en zilver door een te voorzichtige start.

Uitslagen Overall klassement
De Noord-Amerikanen domineerden het Overall klassement van het Zuid Amerikaans kampioenschap. Roman Screve won goud, Nic Muller zilver en Will Logue brons. Van Aanholt werd vierde en vijfde werd Sean Brennan. Renzo Sanguineti uit Peru werd zesde.

Carrière
De veertienjarige Odile van Aanholt heeft op jonge leeftijd al flink wat titels opgebouwd. In Los Angelos pakte zij afgelopen jaar ook al de titel North American Girls Champion en in 2010 werd zij in Maleisië Boys and Girls Optimist World Champion 12-years-and-younger. Van Aanholt bereidt zich nu voor op de WK in juli in Boca Chica, Dominicaanse Republiek en zal in oktober haar Noord-Amerikaanse titel verdedigen in Valle de Bravo, Mexico.

5 reacties op “Odile van Aanholt wint nieuwe titel”

  1. @ ferd treurig word ik van zo’n reactie…. top prestatie, als ze geen talent zou hebben zou ze ver in de achterhoede zijn geeindigd maar ze wint dat zegt toch genoeg?!

  2. @Ferd, Ach ja dan kan je bv gaan hardlopen of lange afstand lopen. Zijn ze in Afrika ook goed mee terwijl ze ook geen rode cent hebben.

  3. Proficiat. Deze meid is niet eens bijzonder getalenteerd, maar als je op Jan Sofat woont kun je het je permitteren om naar alle wedstrijden over de hele wereld heen te vliegen. Staat je wieg op Seru Fortuna dan kom je niet verder dan Westpunt.

  4. PROFICIAT en blijf doorzetten Je trotse opa en oma

  5. Mooi gedaan chica het koninkrijk is trots op jou