• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Powerade Bellisima Race vindt zondag plaats. Dit is een wielren- en mountainbikewedstrijd en telt mee voor het klassement van de nationale kampioenschappen om de Girotrui. Ook zijn er geldprijzen te winnen die kunnen oplopen tot 500 gulden.
De wedstrijd krijgt medewerking van de politie en vrijwilligers die de veiligheid regelen. Er wordt gebruikgemaakt van de openbare weg dus alle weggebruikers in de omgeving van het parcours dienen rekening te houden met de fietsers. De politie en vrijwilligers zullen instructies geven.

Route
Eerst zullen de mountainbikers over de verharde weg rijden en daarna rijden ze ‘off road’ via St. Jorisbaai richting Playa Canoa. Hierna zullen zij de weg terug volgen. In Fuik rijden de wielrenners rondjes van vijf kilometer. Zij gaan vanaf de snack bij de Mijnmaatschappij richting Sta Rosa. Bij Seru Grandi gaat men eraf en via Fuik weer terug naar de start.

Seru Grandi
Bovenop deze berg kunnen de wielrenners geldprijzen winnen. Er worden op dit stuk tien tussensprints gehouden en als winnaar van een sprint win je vijftig gulden. Deze sprints worden de Keessen Actuarissen-tussensprints genoemd. Als een deelnemers alle tussensprints wint, loopt dat bedrag op tot 500 gulden.

Inschrijven
Deelnemers starten om 7.30 uur bij de ingang van de Mijnmaatschappij. Tot en met zaterdag kun je je inschrijven voor de wedstrijd bij Vista Bike (kaya Jombi Mensing 7 of Jan Noorduynweg 9) of Dasia Sport aan de Hugenhotzweg 53. Je kunt je inschrijven voor de klasse voor beginners, meer gevorderden of elite. De afstanden waarvoor men zich inschrijft, zijn afhankelijk van de klasse.

www.versgeperst.com