• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De tweede editie van de ENNIA Curacao International Triathlon en vindt dit jaar plaats op zondag 27 mei bij Santa Barbara Plantation. De voormalige wereldrecordhoudster op de Ironman afstand, de Nederlandse toptriathlete Yvonne van Vlerken, neemt ook deel aan het sportevenement.

De triathlon wordt mogelijk gemaakt door de verzekeringsmaatschappij ENNIA. Zowel nationale als internationale sporters kunnen deelnemen en Yvonne van Vlerken vertegenwoordigt Nederland. Alle getrainde sporters zullen zorgen voor een sterke concurrentie.

Parcours
Het zwemparcours bestaat uit twee ronden zwemmen in de Caribische zee bij het Hyatt strand en dat is in totaal anderhalve kilometer. Het fietsparcours start op de parkeerplaats bij Hyatt en bestaat uit twee ronden. In totaal fietsen de sporters 40 kilometer door de glooiende heuvels. Daarna loopt men een parcours van tien kilometer.

Trainingen
Lokale sporters kunnen iedere zaterdag om 07.00 uur meetrainen met de leden van sportvereniging Lions Dive Team Endurance Curaçao. Er wordt twintig tot 60 kilometer gefietst en vijftien tot 45 minuten gelopen. Sporters nemen hun eigen materiaal mee en de trainingen kosten vijf gulden voor niet-leden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de trainingen door middel van het versturen van een email naar info@teamendurancecuracao.com met vermelding van naam en telefoonnummer. Verdere informatie over de trainingen en de wedstrijd vind je hier.

www.versgeperst.com