• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Om sport, spel en beweging voor de jeugd van Otrobanda te bevorderen, organiseert Federashon Otrobanda een aantal voetbalwedstrijden in Kurá di Shon Fil. De wedstrijden vinden plaats op 25, 26, 27 en 28 april. Voor de wedstrijden zijn een aantal basis- en middelbare scholen uitgenodigd.

De basisscholen die uitgenodigd zijn voor de voetbalwedstrijden zijn het Mgr. Nieuwindt College, Joan Maurits, Heilig Hart en het Coromoto College. Op woensdag 25 april voetballen de jongens van acht tot twaalf jaar en op donderdag 26 april zijn de meisjes uit deze leeftijdsgroep aan de beurt. Naast de basisscholen zijn ook de middelbare scholen St. Jozef, Jacques Ferrandi en S.G.O. uitgenodigd. Hun leerlingen van veertien tot zestien jaar voetballen op vrijdag 27 april.

Spelregels
Normaal heb je het over een elftal, maar in dit geval over een viertal. Op een kleiner veld wordt vier tegen vier gespeeld en zijn de regels makkelijker dan in het echt. Het doel van het evenement is dat jongeren op deze manier kunnen genieten van de sport. Niemand kan winnen, maar de scholen die meedoen krijgen wel een donatie voetballen van de Voetbal Federatie Curaçao die tijdens trainingen op school gebruikt kunnen worden.

Wijkteams
Daarnaast vindt er een knock-out toernooi voor de wijkteams van Otrobanda plaats op zondag 29 april van 10.00 tot 17.00 uur. De wijkteams die hieraan meedoen zijn: Mundo Nobo/Juan Domingo – Ser’i Dòmi, Kura’i Shon Fil, Dòmi, Ser’i Otrobanda, Baraltwijk, Rif, en Kortijn. Het toernooi wordt gespeeld met zes spelers en een keeper per team. Tijdens het toernooi hoopt men de leuke en sportieve sfeer terug te halen uit de tijd toen sport in de wijk nog vanzelfsprekend was. Federashon Otrobanda vraagt alle leiders van een voetbalteam uit bovenstaande wijken om contact op te nemen met Arthur Curiel via telefoonnummer 524-7788 of per ia e-mail via jumart3@onenet.an.

www.versgeperst.com