• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De jeugdspelers van Aruba en Curaçao speelden het afgelopen weekend een Challenge badminton toernooi in de sporthal op Rust en Burgh. Dit was de eerste sportontmoeting tussen de badmintonspelers van Aruba en Curaçao sinds 2002.

 
De Arubaanse badmintonspelers kwamen vrijdagochtend aan op Curaçao en ’s middags begonnen de eerste wedstrijden tussen de Arubaanse en Curaçaose leeftijdsgenoten.

Singles
Bij de jongens U11 won Jezuel Dubero uit Aruba al zijn partijen, hoewel Kelvin Rooi een erg sterke tegenstander was. Chara Zuiderwijk won als elfjarig meisje zonder moeite al haar partijen.
Bij de meisjes van U13 was Karen Rooi uit Curaçao de sterkste.
De jongens U13 en U15 speelden in een poule. De Arubaanse jongens Jaden van Nierop en Danny Jacobs (U13) deden niet onder voor de U15 van Curaçao, maar Luc Broeders (U13) uit Curaçao won het. Maxime Fraser uit Aruba was de sterkste onder de vijftienjarige meisjes.
De Curaçaose meisjes Kristel Trappenberg en Netty Keli waren erg sterk in de U19, maar de jongens wonnen het. Jerico Bakhuis werd de winnaar in de U17. Hij versloeg Avinash Daswani op het laatste moment.
Ten slotte was Jair Bakhuis de winnaar in de U19. In deze leeftijdscategorie werd de leeftijdsgrens opgerekt, zodat Stanley Kelder en Jair voor de laatste keer een jeugdtournooi op Curaçao konden spelen.

Dubbels
Op zaterdagochtend werden de dubbels gespeeld. De jongens en meisjes U11 en U13 speelden in een poule. De twee Curaçaose meisjes Chara Zuiderwijk en Karen Rooi werden de winnaars.
In de jongens U15 wonnen Danny Jacobs uit Aruba samen met Luc Broeders uit Curaçao.
Maxime Fraser en Noah Martineau wonnen de U15 van de meisjes op het nippertje.
De jongens dubbel U17 werd gewonnen door de twee Arubaanse jongens Avinash Daswani en Thomas van Linde. Deze partij was pas op het laatst samengesteld, want Thomas speelt normaal in de U15.
Ten slotte waren de Curaçaose jongens Timo kelder en Jerico Bakhuis de gelukkige winnaars in de dubbel U19.

Gemengd dubbel
Op zaterdagmiddag vonden de laatste wedstrijden plaats.  Het gemengd dubbel U13 werd gewonnen door de U11 spelers Chara Zijderwijk en Kelvin Rooi die beiden uit Curaçao kwamen. Zij hadden nog nooit samengespeeld. Het Curaçaose duo Valentina Martin en Dale Allen Arrundell wonnen het gemengd dubbel U17 en ook zij hadden nog nooit eerder samengespeeld.

Geslaagd toernooi
Het was een geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar. Zo heeft Terence Sybesma van de Arubaanse Badminton Bond Curaçao uitgenodigd om het volgende toernooi op Aruba te spelen. Na afloop reikte Jason Smit als voorzitter van de Badminton Bond Curaçao de prijzen uit. Alle spelers zijn welkom bij het komende Jozef de Bell toernooi in juni.

1 reactie op “Challenge Badminton Tournooi”

  1. Leuk. alleen jammer van die passieve foto, nu kan iedereen zien dat hij het op z’n sloffen gewonnen heeft. hahahahah