• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose laserzeiler Dennis van den Berg heeft afgelopen zondag in het Spaanse Palma de Mallorca de kwalificatiewedstrijd tegen Ard van Aanholt gewonnen. Mochten de voormalige Antillen aan de Olympische Spelen meedoen, dan zal Van den Berg worden afgevaardigd.

De kwalificiatiewedstrijden bestonden uit drie races: de Worlds 2011 in Perth (Australië), de World Cup in Miami (Amerika) en de World Cup in Palma de Mallorca (Spanje).

Kwalificatiewedstrijden
Tijdens de eerste kwalificatie raakte Van den Berg geblesseerd aan zijn enkelgewricht en moest na één dag zeilen de races verlaten. Daarmee won Ard van Aanholt automatisch. In Miami won Van den Berg door een goede bootspeed en ook in Palma was van den Berg halverwege de Worldcup al verzekerd van zijn 2-1 overwinning.

Spannend
Volgens Nannette van den Berg van Stichting Chasing the Olympic Dream, de sponsor van de laserzeiler, was het een spannende strijd. “Na de eerste zes races werden de zeilers opgesplitst in de goud-, zilver- en bronsfleet. Van den Berg, die een sterk evenement voer wist zich in de zilverfleet een plaats te veroveren en Van Aanholt redde dit net niet en kwam in de bronsfleet, waardoor van Aanholt niet meer voor Van den Berg kon eindigen.Spannend was het wel, in de week voorgaand aan de Worldcups in Palma de Mallorca wist Ard van Aanholt nog voor van den Berg te eindigen in het klassement tijdens de Europa Cup in Italie.”

Laatste kwalificatie
Nannette van den Berg: “Op de agenda staat nu het WK Laser Standaard 2012 in Duitsland. Dit is het laatste evenement waarbij de voormalige Antillen zich kunnen kwalificeren.Volgens de coaches Aaron Lolic en Trevor Millar zijn er goede kansen.” Van den Berg verblijft de komende weken nog in Palma de Mallorca om voor het WK te trainen. Aan het eind van de maand reist hij af naar Duitsland om zich voor te bereiden op het WK dat van 4 tot en met 10 mei duurt.

www.versgeperst.com