• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een tweede en een derde plaats in het MCB Curaçao Invitational Pro-Am Golf Tournament, was het in 2012 eindelijk raak voor Ralph Miller. De Nederlander won het toernooi met een ruime voorsprong. Miller was de laatste ronde ingegaan met een voorsprong van twee slagen op zijn flightgenoot Peter Horrobin.

Hij begon wat ‘shaky’ met een korte gemiste birdieputt op hole 1 – waar Horrobin wel birdie maakte – en bogeys op drie en vier, maar nam daarna het hef stevig in handen met back-to-back birdies op vijf en zes.

Voorsprong
Horrobin had met een beetje geluk een stuk dichterbij kunnen komen, maar wist in tegenstelling tot een dag eerder geen enkele putt te holen. Miller gooide de deur definitief dicht door een hele belangrijke parputt te maken op hole zestien. Met nog maar een paar holes te spelen was de voorsprong van Miller op zijn concurrenten vier slagen en die voorsprong zou hij niet meer uit handen geven.

Winnen
“Het is gewoon onwijs leuk om eens een keer te winnen. De laatste vier jaar heb ik steeds dichtbij gezeten, maar lukte het net niet. Ik was dus wel aan de beurt!” Na de prijsuitreiking trakteerde Miller alle pro’s en andere aanwezigen op een rondje bier en hapjes. “Daar was het wel tijd voor”, aldus Miller.

Ontspannen
“Na vier dagen serieus golfen is het nu tijd om te ontspannen. Ik blijf hier samen met mijn vriendin tot woensdag. Wat we gaan doen? Helemaal niets, lekker op het strand liggen. Daarna is het weer terug naar Loenen om les te geven en wedstrijden van de PGA Holland spelen. Ook kwalificatie voor het KLM Open blijft een doel voor dit jaar.”

Amateurcompetitie
Miller’s Jamaicaanse flightgenoot Peter Horrobin finishte op vier slagen als runner-up, derde werd Amerikaan Michael Tobiason. Tim Sluiter deed het van de andere landgenoten het beste, hij werd op zes slagen van Miller vierde. De overwinning in de amateurcompetitie was een prooi voor Rick Adriaans. Hij maakte in de laatste ronde drie slagen goed op Gerardo Ontiveros en won uiteindelijk met een voorsprong van twee slagen.

Tevreden
Rogier van der Meer en Daan Vos toonden zich na afloop tevreden Toernooidirecteuren: “Dit was absoluut de mooiste editie van de afgelopen zes jaar. De sfeer was heerlijk, onder de professionals, maar ook bij het publiek. We zijn erg trots dat er zo veel – lokale – kinderen bij de kids clinc waren. De opbrengst van die clinic en alles wat we tijdens de rest van het toernooi hebben opgehaald gaat naar benodigdheden voor de Santa Clara school, die tegenover het Blue Bay Resort zit.”

Niveau
Ook waren ze blij dat er eindelijk een Nederlandse winnaar mocht worden bijgeschreven. “Ralph zat er al een paar keer heel dichtbij, dus het is verdiend dat hij nu eindelijk gewonnen heeft. Voor komend jaar willen we het niveau aan spelers handhaven en het liefst zelfs verbeteren. We hopen dat het dan weer net zo een succes wordt als dit jaar.”

www.versgeperst.com