• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kuaresma winden zijn dit jaar op tijd begonnen en dat betekent windsurfen op Curaçao. In mei wordt het jaarlijkse windsurfevenement Curaçao Challenge georganiseerd. Als opwarmertje voor dit evenement organiseerde Windsurfing Curaçao afgelopen weekend een warmup event.

Maar liefst 62 windsurfers schreven zich in op de disciplines Freestyle, Slalom en Rookie Slalom. De rookies zijn de jonge windsurfers die vaak voor het eerst meedoen aan een wedstrijd. Bij slalom wordt een parkour afgelegd met hoge snelheden en krappe bochten, terwijl bij freestyle de rider met de meest gewaagde sprongen of loopings door de jury als winnaar wordt bekroond.

Freestyle
De freestylers tracteerde het publiek en de jury op een waar spektakel van moves. Inmiddels is het Curaçaose niveau van de freestylers professioneel hoog. Dit moet ook wel, want bij de Curacao Challenge worden beroemde professionals als Tonky, Taty en Kiri verwacht als ook de op Curaçao studerende Arubaanse professional Quincy Offingra.

Slalom
Ook bij de slalom was te merken dat het niveau een sprong omhoog is gegaan de afgelopen jaren. Wereldkampioen U17 Jean Patrick van der Wolde (zestien) die de afgelopen jaren ongeslagen binnen zijn leeftijd category was voer mee bij de achttienplus waar hij met hoge snelheden en soepele gijpen (omslaan van het zeil) meteen de eerste heat op zijn naam zette. Richard Konstapel was daar echter niet van gediend en won uiteindelijk op punten van Jean Patrick. Jeager St. Jago uit Bonaire werd derde.

Donatie
Uitblinkers van de dag waren ‘Papa’ en ‘Kenny’ pupillen van Fundasion St. Joris die kinderen in de buurt leren windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Sportshop Domburg en Windsurfing Curaçao sloten de dag af door drie splinternieuwe surfboards aan de Fundasion St. Joris te doneren zodat deze jongens  de golven kunnen blijven trotseren.

Bekijk hieronder alle uitslagen:
Slalom tot en met 13:
1. Jean Paul da Silva de Goes
2. Delano Moreno
3. Wave Antonia
Slalom leeftijd 14-17:
1. Aron Etmon
2. Felix den Heijer
3. Jamil Jonis
Slalom leeftijd 18+:
1.Richard Konstapel
2. Jean Patrick van der Wolde
3. Jeager St. Jago

Freestyle tot en met 13:
1. Oscar 2. Wave 3. Stijn 4. Jared 5. Jared
Freestyle 13+:
1. Felix 2. Rafael 3. Derek 4. Kaj 5. Gino 6. Janchi 7. Marco 8. Patrick

Rookies tot en met 8:
1. Faan Coenen
2. Justin Walters
3. Luka Stomp
Rookies tot en met 10:
1. Christian Da Silva de Goes
2. Lex van Eps
3. Jesse Meijer
Rookies tot en met 12:
1. Bartijn Meurs
2. Merijn Griffioen
3. Chantal Taams

1 reactie op “Opwarmer voor windsurfers”

  1. Milan, we zien je graag weer over het water scheren, je stunts vertonen. Het zal prachtig zijn als je voet uit ‘t gips is en je weer “los” kunt. Alle liefs en goeds voor jou, uit Nederland van Oma, Vivian, Lois en Miranda