• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

hockeysticksCURAÇAO – Hockeyers kunnen hun hockeyhart ophalen. De Hockey Bond Curaçao heeft een locatie gevonden voor een nieuw kunstgrasveld. Op de nieuwe locatie is al een clubhuis en een tribune aanwezig. Nu is het alleen nog wachten op de financiering voor het veld.

Het nieuwe terrein zal zijn vestiging vinden aan de Chuchubiweg in Mahaai. Het veld bij Blue Bay kan vanaf het einde van dit seizoen niet meer gebruikt worden vanwege uitbreiding van de golfbaan. Het terrein aan de Chuchubiweg werd tien jaar geleden ook al gebruikt om te hockeyen. Het complex heeft dus ook een hockeygeschiedenis. “Het nieuwe complex heeft een centrale ligging en er liggen nu ook al zes tennisbanen. Dit is perfect voor de uitbreiding en voortzetting van hockey op Curaçao”, vertelt Rosalie Tordoir van de Hockeybond.

Schoolhockeyproject
“Wij hebben al eerder een schoolhockeyproject georganiseerd op onze hockeyvelden. Hier zijn we twee jaar geleden mee gestopt omdat we hoorden dat we een nieuw veld moesten gaan zoeken. Zodra alles rond is met het nieuwe veld, gaan we zeker weer een schoolhockeyproject starten. Hier is het nieuwe terrein ook zeer geschikt voor”, laat Tordoir weten.

Zandkunstgrasveld
“Er is nu een tijdelijk contract getekend. Dit is nog niet helemaal definitief, de financiering moet nog rondkomen”, aldus Tordoir. De ondergrond van het veld is gewoon lokaal te verkrijgen, maar de grasmat moet verscheept worden vanuit Nederland. “De verwachting is dat we het nieuwe seizoen, in september, kunnen starten op het nieuwe veld”, sluit Tordoir af.


www.versgeperst.com