• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Curacao ChallengeCURAÇAO – Spannende wedstrijden, honderden bezoekers en entertainment voor jong en oud. De Curaçao Challenge was vorig jaar een memorabel evenement. In mei worden de zeilen weer gehesen en kunnen alle waterratten en toeschouwers zich klaarmaken voor de Challenge van 2012.

Ook dit jaar hoopt de organisatie weer een internationaal karakter te geven aan het windsurfevenement. Er komen surfers uit Nederland, Bonaire, Aruba, Amerika en Venezuela die op drie locaties (Windsurfschool, Zanzibar en de surfsnack bij Sint Jorisbaai) de strijd met elkaar aangaan.

Freestyle en Slalom
Er zijn twee verschillende disciplines: Freestyle, waar lokale talenten als Tonki Frans en Rafael de Windt aan deel zullen nemen. En Slalom, waarbij alles om een scherpe start en snelheid gaat. De pijlen voor de lokale jeugd zijn gericht op Patrick van der Wolde, Aron Etmon en Milan Gielingh.

Rookies
Naast de Freestyle en Slalom klasse zal de minder ervaren windsurfer in de sport klasse meevaren en is er voor de jongste deelnemers het terugkerende succesvolle Rookies event. Slalom wedstrijden worden op alle locaties gevaren. De freestyle & rookie heats vinden plaats bij Windsurfing Curaçao op het Spaanse Water.

Inschrijven en date
De Curaçao Windsurf Challenge vindt plaats in het Hemelvaartweekend van donderdag 17 tot en met zondag 20 mei. Inschrijvingen voor de Curacao Challenge zijn inmiddels open. Opgeven kan via de website.

www.versgeperst.com