• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rondom het gebied van Curaçao Yacht Club (CYC) en de wateren rondom ons eiland zal het dit weekend aardig onrustig zijn. Voor de 46ste keer organiseert CYC het ‘International ORCO BANK Blue Marlin Release Tournament’ waarbij de grote vis de blauwe marlijn in het middelpunt staat.

Het evenement is voor jong en oud en zeker niet alleen voor kerels. De dames mogen ook hun beste visserstalenten laten zien. Zaterdagochtend starten de kleintjes, de Fatum Mini Anglers, op de steigers van de CYC. Zij zullen kleine visjes vangen en weer vrijlaten zodat de kleintjes nu al leren dat visjes niet onnodig gedood hoeven te worden.

Flinke hoofdprijzen
Gedurende de dag zal de blauwe Marlijn moeten oppassen voor de Fatum Junior Anglers, Female Anglers en de mannen die ervaring hebben met het vangen van het blauwe zeedier. Tevens zijn er flinke hoofdprijzen te winnen die oplopen tot 10.000 dollar. De Fatum Junior Anglers en Female Anglers mogen gratis deelnemen aan het sportvistoernooi door sponsoring van Fatum.

Deelname
De boten vertrekken zaterdag en zondag om 07.30 uur vanaf het terrein van CYC, vanaf 08.00 uur wordt de hengel uitgeworpen. Zaterdag duurt het toernooi tot 17.00 uur en zondag tot 16.00 uur. Vrijdagavond vanaf 18.00 uur opent CYC op eigen terrein feestelijk het toernooi en vinden de inschrijvingen plaats. Kosten voor deelname zijn 250 dollar. Meer informatie over het toernooi is te vinden op de website van CYC.

 

3 reacties op “Onrustig weekend voor blauwe marlijn”

  1. Een zwarte dag voor ons milieu en een ecologische ramp.

  2. Is toch een event voor de elite..

  3. Wordt het een “Capture, measure, and release wedstrijd?” Er zijn al zo weining Blue Marlins over vanwege overbevissing in de zee rondom Curacao.