• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Vurnon Anita in actie voor AjaxCURAÇAO – Met een grijns van oor tot oor verliet de op Curaçao geboren Vurnon Anita gisteravond na een lange ereronde het speelveld van de kolkende ArenA. “We hebben het voor elkaar gekregen”, doelde hij op de terechte zege van Ajax op PSV (2-0).

 
“We stonden er vandaag als team. Ja, net zoals vorig jaar tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Twente.” 15 mei 2011, de dag dat Ajax een lange inhaalrace alsnog voltooide met een zege op de concurrent uit Enschede (3-1). “Daarom hebben we het ook dit seizoen nooit opgegeven”, legt Anita uit. “Nee, ook niet na het verlies van februari tegen FC Utrecht.”

Nomade
Tot die bewuste nederlaag (0-2) zwierf de 22-jarige Antilliaan als een nomade door het eerste elftal van de Amsterdamse club. Linksback, rechts in de defensie, Anita voetbalde waar trainer Frank de Boer hem nodig had. Hij was vaak nuttig, maar niet zo dominant als de laatste zeven competitieduels op zijn favoriete positie op het middenveld.

In balans
Toeval of niet, maar met Anita in de middelste linie verloor Ajax geen punt meer in de eredivisie. “Leuke statistieken”, vindt hij. “Maar we doen het met z’n allen. Het team is de laatste weken beter in balans. We missen nog steeds veel spelers, maar ook de vervangers weten wat ze moeten doen.”

Apetrots
Trainer Frank de Boer was na afloop ‘apetrots op zijn jongens’. “Ik vind het zo knap dat ze PSV 94 minuten bij de strot hebben gepakt”, jubelde hij. “Ze hebben niet meer losgelaten. Als ze dit ook kunnen opbrengen in de resterende wedstrijden, kan het nog een heel mooi seizoen worden.”

Uitstekend
“Vurnon heeft het ook meer dan uitstekend gedaan”, zei De Boer toen hem naar het spel van Anita werd gevraagd. “Natuurlijk wisten we dat hij het beste op het middenveld tot zijn recht komt. Maar vanwege de vele blessures hadden we hem ergens anders nodig. Of ik hem nu op het middenveld laat staan? Ik heb vandaag van hem genoten”, aldus De Boer.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com