• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De 20-jarige Perry Lindo ziet zijn kansen op een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen gevaar lopen. Het Olympisch Comité van de Nederlandse Antillen (NAOC) heeft onvoldoende fondsen om de Curaçaose zwemmer naar het kwalificatietoernooi in Cuba te sturen.

Perry is momenteel in zware training om op 1 april deel te nemen aan het kwalificatietoernooi in Havana, Cuba. De zwemmer heeft het NAOC  vorig jaar  al goed vertegenwoordigd op de Panamerikaanse spelen.

Oproep
Perry moet proberen om een tijd van onder de 22.88 seconden te zwemmen die nodig is om zich te kunnen kwalificeren op de 50 meter vrije slag. Op dit moment is zijn beste tijd 23.36. De Nederlandse Antilliaanse Zwembond (NAZB) doet een oproep aan de gemeenschap van Curaçao om Perry te helpen naar Cuba te kunnen gaan. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Haydee Gijsbertha op het telefoonnummer 667-7479.

5 reacties op “Geen Olympisch avontuur voor zwemmer”

 1. Ik vind het sneu voor sporters dat ze geen financiering krijgen om aan toernooien mee te doen maar het lijkt me ook niet helemaal realistisch dat iemand op de 50 vrij zoveel van zn beste tijd afhaalt en de limiet haalt. Het is ook de eeuwige discussie over of meedoen belangrijker is dan winnen. Met zo’n tijd sneuvel je in de vroege series al is hij waarschijnlijk wel veeeeel sneller dat onze MP en zal hij de centen ook beter kunnen gebruiken

 2. Uiteraard zou er geld vrijgemaakt moeten worden voor een mogelijke olymische droom.

  Echter met alle respect voor de droom. Om een halve seconde van je tijd af te zwemmen, door even in zware training te gaan is waarschijnlijk een brug te ver. Iedereen die aan wedstrijdzwemmen doet weet dat dat nagenoeg onmogelijk is. Maar als er geld vrijkomt en hij haalt het niet, zet het aub door naar een volgende sporter die de limiet wel haalt.

  Uiteraard wens ik de heer Lindo veel succes toe en hoop echt dat hij het wel haalt!!

 3. Wanneer de club ministers nu eens een paar dagen minder gaan reizen hebben ze dat geld in minder dan 2 dagen bij elkaar. Reis- en verblijfskosten (750 per dag) tikken aardig aan bij die lui. Geloof dat ze in een jaar tijd voor ettelijke miljoenen aan reiskosten op hebben gemaakt.

  Moet wel zeggen dat je met een tijd van 23,36 geen schijn van kans hebt. Wie niet in de 21 zwemt komt in het Olympische verhaal niet voor.

 4. Het budget voor sport is nu NAF 300.000 en bij de vorige regering NAF 1.000.000 dus dan weet je wel, dat er maar weinig gedaan kan worden. We gaan liever voor een smak geld tegen het IOC procederen zonder de geringste kans en op zondag voor 1 1/2 man en een paardekop de Nieuwe Haven half sluiten. Churandy Martina zou nu zelfs geen kans hebben als Curacaose atleet, maar gelukkig is daar Nederland.

 5. Kan Schotte niet sponseren?