• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Roy Tromp SDKSporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met zweminstructeur Roy Tromp, die bij de Capriles kliniek werkzaam is.


Roy Tromp

Wat doe je hier?
“Ik ben zwemles aan het geven aan patiënten van de Capriles kliniek. Wij laten ze deelnemen aan verschillende activiteiten. Soms voetballen wij met ze, andere keren zijn ze bezig met handenarbeid, in een ‘green house’ aan het werken of gaan we met hun zwemmen. Elke dag gaat een andere afdeling van de Capriles kliniek naar het Sentro Deportivo Kòrsou om te zwemmen en bezig te zijn in het water. Vandaag ben ik met mijn groep gekomen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik ben eigenlijk zweminstructeur en ik kreeg het idee om de patiënten van de Capriles kliniek te helpen door hun zwemles te geven. Het helpt hun met het genezingsproces en ze kunnen ook een beetje genieten van het strand. Ik heb mijn idee voorgesteld aan de leiding van de kliniek en het werd toen goedgekeurd.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooie momenten zijn wanneer mijn kinderen hun diploma behalen. Je begint met een groep die niet kan zwemmen en daarna heeft iedereen een diploma en zijn ze allemaal zoveel verder. Voor een zweminstructeur is dat heel mooi om mee te maken.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Ik heb nooit een grote voorbeeld gehad binnen de zwemwereld. Ik vond de tactiek en de techniek van het zwemmen altijd heel leuk en ik heb me daar altijd mee bezig gehouden.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil dat al mijn leerlingen hun diploma’s halen en telkens beter worden in zwemmen. Het is echt prachtig wanneer één van mijn kinderen een paar seconden van hun tijd afhalen. Je ziet dan echt dat ze technisch beter worden en ineens kunnen ze enkele seconden sneller zwemmen. Als instructeur is mijn doel om al mijn leerlingen te helpen.”

www.versgeperst.com