• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Suriname gaat een gezamenlijke sportacademie voor de Caribische regio huisvesten. Dat hebben staatshoofden van de vijftien samenwerkende Caribische landen, kortweg Caricom, gisteren (lokale tijd) besloten tijdens een top.

 
Het oprichten van een gezamenlijke sportacademie zal er voor zorgen dat de Caribische regio de komende jaren meer succesvolle sporters zoals de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt kan voortbrengen.

Sportacademie
De kans is groot dat de nieuwe academie gebouwd wordt in de buurt van het voetbalstadion van Clarence Seedorf, een ander voorbeeld van een succesvolle Caribische atleet. Het instituut moet er binnen drie jaar staan.

Sport en jongeren
Het idee voor de sportacademie komt uit de koker van de Surinaamse president Desi Bouterse die momenteel voorzitter is van de Caricom. Het past in het beleid van de Caricom en van Suriname om veel aandacht te besteden aan sport en jongeren.De academie zal bovendien jonge mensen opleiden tot ‘sportwerkers’. Zij zullen in de gemeenschappen gaan werken en door middel van sport de ontwikkeling bevorderen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “Caribische sportacademie voor Suriname”

 1. Oh TUTU sorry,

  Bemoeien ,dus geen interne bemoeienis in surinaamse aangelegenheden!!

  zie je wel,je hebt gelijk!

  “Dat gaat CURACAO niks aan!!

 2. TuTU

  Inderdaad tutu,

  dat heeft geen moer te maken met Curacao,net zoals Curacao(deel van het koningkrijk der nederlanden)niet kan bemeoien in persoonlijke, mentale en fysieke interne aangelegenheden van Suriname en diens onderdanen!!!!!

 3. Kijk dat krijgt alleen een Surinamer voor elkaar, met een pennestreek wordt het Caraïbisch grondgebied minstens verhonderdvoudigt. Beginen dus met Suriname, naar het westen, Guyana, Venezuela en Colombia. Naar het oosten doen we er gewoon Frans Guyana bij een de slagroomtoef Brazilië.

 4. Wat heeft dat met Curacao te maken?

 5. Super dat dit in Suriname komt!
  Even Bouterse vergeten bij dit idee, maar een goede zaak voor Suriname.