• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voordat de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en Almere City FC maandag van start ging vond er eerst een adoptieondertekening plaats. Fundashon Bicentini heeft de Curaçaose jeugdspeler Davereau Cecilia ‘geadopteerd’. Sinds dit seizoen speelt de jonge Curaçaoënaar voor Helmond Sport E1.

Tijdens de adoptie werden in de bestuurskamer van Helmond Sport de handtekeningen gezet onder het adoptiecontract. Na de ondertekening ontving Remko Bicentini van Cecilia een adoptiefoto van de stichting. De foto komt te hangen in de spelerstunnel van Helmond Sport.

Adoptiesponsoring
“Sinds enkele jaren maakt Helmond Sport gebruik van het concept adoptiesponsoring”, laat Bicenti weten. De adoptiesponsoring houdt in dat de stichting aan jeugdspeler Davereau wordt gekoppeld, waardoor de bijdrage persoonlijk wordt. De Bicentini Foundation draagt mede zorg voor de speler gedurende zijn tijd bij de jeugd van Helmond Sport. Voor Davereau Cecilia is het natuurlijk geweldig dat hij op deze manier word gesteund,” aldus Bicentini

Voorbeeld
“Met de stichting doen we heel veel op sociaal maatschappelijk vlak voor de jeugd hier op Curaçao, maar ook voor de Antilliaanse jeugd die het moeilijk hebben in Nederland”, gaat Bicenti verder. “Davereau is echt een voorbeeld van hoe je met zo een kans die je als kind krijgt omgaat. Hij is gemotiveerd, stimuleert andere kinderen en heeft een mooi doel voor de toekomst, namelijk profvoetballer worden net als zijn grote voorbeeld Gillian Justiana die ook voor Helmond Sport speelt en het nationale elftal van Curaçao.”

4 reacties op “Jeugdspeler Davereau Cecilia ‘geadopteerd’”

 1. Een 1ste divisieclub, die Gillian Justiana als profvoetballer in dienst heeft? Hoe is dat financieel mogelijk?

 2. jammer voor zo,n kind, hij wordt zijn hele loopbaan gediscrimineerd,jammer.

 3. zooooo Deffie wat geweldig zeg, ga der voor en denk erom geef nooit en dan ook nooit op
  Groetjes Willem

 4. Davereau wat gaaf je zo op de foto te zien. WAUWWWWWWWW
  groetjes juf Lies