• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nieuwe Haven is met ingang van gisteren weer afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens Karnaval waren alle autoriteiten nodig op de carnavals locaties, waaronder Otrobanda. Premier Gerrit Schotte maakte gisterochtend een ommetje op de weg.

 
Vanaf 6 november 2011 is het oostelijk deel van de Nieuwe Haven elke zondag afgesloten voor gemotoriseerd verkeerd. Door de carnavalsactiviteiten in Otrobanda was het echter druk op de weg op 12 en 19 februari, waardoor de veiligheid van voetgangers niet kon worden gegarandeerd.

Bewegen
‘Ban move salú den airu fresku’ – Kom bewegen in de frisse lucht is een initiatief van Kabinet Schotte. De regering van Curaçao wil de samenleving bewust maken van de noodzaak om te sporten, het milieu te beschermen en energie te besparen.

Afgesloten
Dit is de reden waarom Schotte besloot om het oostelijk deel van de Rijkseenheid boulevard/Emancipatie boulevard in Nieuwe Haven af te sluiten voor gemotoriseerd verkeerd. Hiermee wilde het kabinet stimuleren dat bewoners daar gaan sporten.

Foto’s: Ramsay Soemanta

9 reacties op “Schotte maakt een ommetje”

 1. Zo, dat was weer een cameramomentje van de premier. Hij was al de hele week niet echt in beeld geweest. Blij je weer eens te zien hoor Gerrit. Wanneer ga je nu regeren ??

 2. Goed voor het millieu en energie besparing HAH nu moet ik elke zondag omrijden, meer kilometers, meer benzine meer luchtvervuiling….
  Elke zondag een aantal agenten daar, al die verspilde manuren voor de 3 of 4 die er gebruik van maken
  Wat is er mis met de corridor?

 3. @H. Buin
  Dat is een goeie. Niets aan toe te voegen.

 4. Slim, Als Schotte alle agenten telkens op hetzelfde tijdstip op deze plaats bezig houdt, kunnen zijn maffia vriendjes elders hun gang gaan.

 5. ja, was natuurlijk ook even afkicken…..was al een tijdje niet op reis geweest! je moet toch wat!

 6. Ik vind het een goed initiatief, en als het niet blijkt aan te slaan moet je de regering niet verwijten dat ze het wel geprobeerd hebben.

  Overigens vond ik wat vreemds aan die foto en moest even goed kijken voor ik het zag. Maar inderdaad: Schotte, (foto gemaakt door) Soemanta maar… geen Stella van Rijn!

  Blijkbaar was er geen daggeld te verdienen op de Emancipatieboulevard.

 7. Ik wil zo graag de goede bedoelingen van de regering geloven. Maar ik kan het niet. Ik zie dat veel politieambtenaren elke zondag worden vrijgemaakt om e.e.a. te ondersteunen, grote energieverslindende lampen zijn opgehangen en chemische toiletten zijn geplaatst, voor inderdaad, niet al te veel mensen. Beste regering, als je in Medellin of Bogota of welke miljoenenstad ook woont en je hebt geen ruimte om te sporten of geld om een gym te bezoeken, dan is het een fantastisch initiatief. Maar U slaat de plank compleet mis. Dit kost heel veel geld en Curacao heeft voldoende alternatieven om te sporten dus aub spendeer het geld in de wijken.

 8. Wellicht kan Schotte daar op een doordeweekse dag ook eens gaan lopen, en dan linksaf slaan naar het belastingkantoor. En zich daar eens laten informeren over de mega belastingsschulden van Jamaloodin en El Hakim waarvan Schotte naar eigen zeggen niets wist.

  Wat een charlatan.

 9. De Schotte boulevard???

  Op de achtergrond kunt u zien hoe druk het was ha ha ha…
  Alle aanwezigen staan op de foto!!!!