• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Recordinternational Raily Legito stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlands honkbalteam. Dat heeft honkbalbond KNBSB vandaag bekendgemaakt. De op Curaçao geboren Legito geeft voorrang aan zijn gezin en aan zijn maatschappelijke carrière.

 
Afgelopen zomer stond de honkballer op zijn 249e World Port Tournament wat nu zijn laatste interland bleek te zijn. De 33-jarige Legito, sinds maart 2010 erelid van de KNBSB, was derde honkman. “Het was een eer om Nederland zo lang te vertegenwoordigen in het nationale team. Het is mooi geweest”, verklaarde hij bij zijn afscheid.

Belangrijke bijdrage
Legito kwam drie keer uit bij Olympische Spelen. “Raily heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het honkbal in ons land”, sprak technisch directeur Robert Eenhoorn van de KNBSB vol waardering. Legito debuteerde in 1999 voor Oranje. Hij werd onder meer vijf keer Europees kampioen en daarbij twee keer uitgeroepen tot beste defensieve speler, in 2005 en 2007. De honkballer blijft nog wel uitkomen voor de Rotterdamse club DOOR/Neptunus.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Honkballer Legito niet meer in Oranje”

  1. legito BEDANKT! Succes met je carriere en je gezin. Zielige reacties komen voort uit jaloezie!

  2. Een eer voor nederland te spelen.. die is dus niet meer welkom op Curacao

  3. Maatschappelijke carriere: drugsdealer of overvaller?