CURAÇAO – Jong en oud kunnen zich zondag 4 maart weer sportief uitleven tijdens de duathlon ‘Soliana Bonapart & Aardenburg Off Road  RunBikeRun’. Het sportevenement wordt voor de vijfde keer door Multisportvereniging Lions Dive TEC georganiseerd.

 
Iedereen die zes jaar of ouder is mag meedoen aan de Run Bike Run bij Koraal Tabak. Dit jaar moet een uitdagend parcours worden uitgelegd met start en finish bij de Kartbaan aan de Jorisbaai. Om 08.00 uur ’s ochtends klinkt het startschot voor twee loopronden van elk 1,8 kilometer. Vervolgens moet de deelnemers drie ronden van vijf kilometer op een behoorlijk heuvelachtige route fietsen. Tot slot moet de looproute nog een keer worden afgelegd.

Individu of team
Vanaf  veertien jaar kan een atleet zich individueel inschrijven maar er kunnen ook teams gevormd worden. Verschillende combinaties zijn daarbij mogelijk. De Open Klasse relayteams bestaan uit één loper en één fietser. Beiden moeten twaalf jaar of ouder zijn. In de Special Relay categorie mag een sporter van veertien jaar en ouder een team formeren met een kind van zes tot twaalf jaar. Het kind loopt alleen de laatste 1.8 km nadat zijn teamgenoot eerst 3.6 km gerend en 15 km gefietst heeft. Vaak zijn dit combinaties van vader en zoon of moeder met dochter.

Parcours verkennen
De organisatie raadt deelnemers aan om het parcours vooraf te verkennen, omdat het een lastige route is. Op maandag 27 februari staan leden van Team Endurance Curacao om 17.30 uur bij de Kartbaan aan de Jorisbaai klaar om geïnteresseerden het parcours te laten zien.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich vanaf zaterdag 25 februari  inschrijven bij VistaBike Zeelandia, Dasia Curacao aan de Maalweg en bij OlympiaT aan de Caracasbaaiweg. Individuen betalen 15 gulden en teams betalen 20 gulden. Meer informatie over de race is hier te vinden.

www.versgeperst.com