CURAÇAO – De Curaçao Triathlon Association (CTA) organiseert zondag in samenwerking met de zwem-, wieler- en athlethiekbond voor alle sportieve kindjes de jaarlijkse Fria Kids Triathlon. Het sportevenement vindt plaats in het SDK-stadion voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar.

De bonden bundelen hun krachten samen om de kinderen de gelegenheid te geven kennis te maken met verschillende sporten. Tijdens het evenement doen de deelnemertjes mee met zwemmen, fietsen en hardlopen.

Onderdelen
De afstanden voor de kinderen in de leeftijd van zes tot en met acht jaar bestaat uit 50 meter zwemmen, twee kilometer fietsen en een halve kilometer hardlopen. De kinderen van negen tot en met twaalf jaar zwemmen honderd meter, fietsen vier kilometer en lopen in plaats van een halve kilometer anderhalve kilometer hard.

Informatie
De triathlon start zondag om 08.00 uur, deelnemers moeten zich uiterlijk om 07.00 uur melden bij het SDK-stadion. Tot en met morgen kunnen sportliefhebbertjes zich inschrijven bij Dasia sport en Vista Bike, Deelname kost voor niet leden van CTA vijf gulden, voor leden is de toegang gratis. Meer informatie over het sportevenement is te vinden op de website van CTA.

www.versgeperst.com