• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose rugby selectie heeft zondag een grappling (technieken) training gevolgd ter voorbereiding op de interlandwedstrijden tegen Barbados en St. Lucia. Tijdens de grappling leerde de rugbyspelers verschillende grepen en mochten tegen elkaar worstelen.

Op 27 april reist zowel de mannelijke als de vrouwelijke rugby selectie af naar Barbados om een oefeninterland te spelen. Vervolgens reizen de rugbyers door naar St. Lucia voor de nationale selectie wedstrijdritme.

Andere sporten
“Het is niet geheel ongewoon voor de rugbyselectie om andere sporten te beoefenen”, vertelt bondscoach Rob Perry. “In november heeft de groep al enkele hardlooptrainingen gevolgd en ook andere sporten werden beoefend.”

Fit blijven
“Het is belangrijk dat de spelers, in aanloop naar zulke belangrijke wedstrijden, fit blijven. Aangezien we met Karnaval niet altijd terecht kunnen op ons trainingsveld bij CVV Willemstad, hebben we er voor gekozen om een grapplingtraining te volgen”, aldus Perry.

Beachrugby
Voordat de rugbyers naar het buitenland gaan, vindt er op 7 april een Beachrugby Toernooi plaats. Onervaren spelers krijgen ook de gelegenheid om hier aan deel te nemen. Voor meer informatie over rugby op Curaçao en het Beachrugby Toernooi, kun je tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 5153375 of per e-mail naar curacaorugbyfederation@hotmail.com.

www.versgeperst.com