• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse tennissers hebbben vandaag in Den Bosch een beslissende 3-0-voorsprong genomen op Finland. Robin Haase en de van Curaçao afkomstige Jean-Julien Rojer versloegen in het dubbelspel Harri Heliovaara en Jarkko Nieminen in drie sets: 6-2 7-6 (4) 6-2.

 
Daarmee is het duel in de eerste ronde van de Europees/Afrikaanse zone (groep 1) van de Daviscup voortijdig beslist. De twee enkelpartijen van morgen zijn alleen nog voor de statistieken. In de tweede ronde speelt Nederland begin april thuis tegen Roemenië. Bij winst wacht in het najaar een play-off om een plaats in de wereldgroep.

© ANP, alle rechten voorbehouden

18 reacties op “Rojer en Haase verslaan Finland”

 1. Is het Nederlands eigen om vragen te negeren?

 2. @Karinda: hahaha, wat een reactie weer. Typisch iemand die puur “uiterlijk vertoon” als kwaliteit hanteert en niet je innerlijke (lees: echte) kwaliteiten. Ga jij nu maar snel weer je WW uitkering ophalen want van enig niveau is bij jou niks te bekennen.

 3. Neem me niet kwalijk, wist niet dat die Rojer in zijn eentje al die wedstrijden van Finland had gewonnen, overschatting mijnerzijds.

 4. Nederlander,

  Het doet het meest pijn in mijn buik en in mijn kaken, vanwege het lachen… 😉

  Kan jij mij misschien vertellen wie de best geplaatste Nederlander/ Nederlandse is? En op welke plaats diegene staat?

 5. @Kasuari, ja die waarheid hè, waar doet het nou precies pijn ?

 6. Nederlander,

  Ow ja met Tennis is NL ineens een veel grotere vooruitgang voor Rojer. Wat een tennisland is Nederland zeg..

  Over slap gel*l gesproken…. jij voert die lijst aan..

 7. Wat een slap gel.l allemaal, het is toch duidelijk dat de Curaçaoese sporters alleen met meedoen in een Nederlands team iets van hun “kunnen” kunnen tonen. Op eigen houtje (Curaçaoes houtje, bedoel ik dan) komt er toch helemaal niets van terecht. Uitzonderingen daargelaten en die bevestigen de regel.

 8. Serki di Bo:Waarom hebben jullie geen wetenschappers als voorbeeld? of doctors?

  Waarom jullie? Volgens mij, hebben sommige mensen die commentaar hebben gegeven ‘ Un wowo so’! E wowo ta mirá ‘ makambaaa ‘ , e wowo ta mirá ‘ Juul Rojeeer ‘!

  E wowo ziet die anderen niet! Wij hebben van alles; van sporters, kunstenaars tot wetenschappers. Iedereen is Bob Pinedo vergeten en al die anderen; Edward Chueng van de Nasa, Kilian Wawoe, Avi Becher, Rene Martina, Roy Martina, Randy Wiel, etc…..etc….

 9. Kostabaidrecha, wellicht verklaart je antwoord waarom je werkeloos bent. Ik had wel eens willen zien hoe jij naar een sollicitatiegesprek gaat. En bij iedere afwijzing vervolgens de schuld aan Nederland geeft.

  Ik zou zeggen, plaats nog een nieuwe tattoo.

 10. Heel veel sporters die opeens miljoenen hebben, ontsporen. Niet alleen Antilliaanse sporters. Veel te kort door de bocht!

 11. @s. cras.. jezelf tegen spreken in hetzelfde bericht..ook een kunst hoor hahah. Alle Antillianen die succes hebben ontsporen, maar in hetzelfde adem zeggen dat Rojer een verademing is. Wow!

  @serka di bo. Het feit dat die jongen het eerste heeft gehaald is al een voorbeeldfunctie waard!

  Zo zijn er nog veeeeel meer Antilliaanse jongens en meisjes die het bereikt hebben in de sport maar daarnaast ook in de muziek en als professionals. Ik kan alleen maar trots zijn en kijk er niet van op eigenlijk. We hebben veel in ons mars!

 12. Wat is er mis met tatoos, piercings, oorbellen en gouden tanden? Wat een onzin weer allemaal.

 13. Alle Antilliaanse sporters die succes hebben ontsporen (Andrew Jones, Sydney Ponson hebben strafbladen) of gaan zich te buiten aan extravagante uiterlijkheden (tatoos, piercings, oorbellen en gouden tanden).

  Wat dat betreft is tenniser Rojer een verademing. Hulde!

 14. @ Leen. Hij hoeft niet jaloers te zijn, want kijk naar de lijst van de meest verdienende Nederlandse sporters met Wesley Schneider op de eerste plaats, want daar gaat het toch om. Rojer is al 30 jaar en krijgt nu de kans om meer en hoger te spelen en zich nog meer in de kijker te spelen als Nederlandse sporter. De meeste mensen ter wereld weten niet wat Curacao is laat staan waar het ligt.

 15. @Leen, Ponson en Jones hebben nogal wat ervaring met justirie. Ponson mog de USA niet meer wegens een strafblad. Andrew en het waterscooterincident en de incidenten rond de dames van lichte zeden. Echt een voorbeeld hoor!
  Jetro Willems.. die jongen speelt 1 wedstrijd in PSV en al meteen een voorbeeld?
  Waarom hebben jullie geen wetenschappers als voorbeeld? of doctors?

 16. Leen: Gregory van der Wiel?

  Die heeft zoveel tatoos dat hij vanwege die chemische troep niet meer begraven mag worden.

 17. Hey Ferd, Rojer was altijd waardig ambassadeur van Curacao. Ook Sydney Ponson en Andruw. Of ben je jaloers op de miljoenen van Sydney en Andruw? Ben je ook Gregory van der Wiel vergeten, Anita, Jetro Willems, Benjy Zimmerman,Jurrjens, Kenley,Roger Bernadina,Jurickson Profar,Albert Cristina,Wladimir Balentien,Tony Krolis, Jemima Betrian,Jonathan Schoop, etc….

 18. Rojer is nu een waardig ambasadeur van Curacao, geweldige vent. Geen piercings, oorbellen of tattoos. Geen rellen in nachtclubs in Atlanta (Jones), geen vechtpartijen op het strand van Aruba (Ponson) en hij blijft (in tegenstelling tot Martina) keurig op zijn deel van de baan.