• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao sport jean-julien rojerCURAÇAO – “Alsof hij al jaren deel uitmaakt van het team.” Zo zag coach Jan Siemerink deze week de Antilliaanse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer zich bij het Daviscupteam toevoegen. Nederland treft vanaf vrijdag in Den Bosch Finland in de eerste ronde van de Europees-Afrikaanse zone.

“Het ligt natuurlijk ook aan de rest van het team, maar ‘Jules’ past zich makkelijk aan”, vertelt Siemerink, die zijn spelers heeft ingelicht over de opstelling. Robin Haase, waarmee Rojer onlangs mee heeft gedubbeld in Zagreb, treft naar verwachting vrijdag Finlands tweede speler Harri Heliovaara. De Finse topper Jarkko Nieminen krijgt vermoedelijk te maken met teamlid Thiemo de Bakker.

Iets extra’s
Rojer, die eerder voor de inmiddels opgeheven Nederlandse Antillen in de Daviscup uitkwam, werd afgelopen jaar gepolst door Siemerink en technisch directeur Rohan Goetzke. Het dubbelspel was de afgelopen jaren een moeilijk verhaal. In de laatste zes confrontaties leverde het welgeteld één keer een punt op: vorig jaar tegen Oekraïne met De Bakker en Haase. “Rojer brengt iets extra’s, ook bijvoorbeeld door zijn intensiteit in trainingen. Maar het eindresultaat bepaalt uiteindelijk alles”, aldus Siemerink.

© ANP, alle rechten voorbehouden

5 reacties op “‘Rojer past zich makkelijk aan’”

 1. Helmin Wiels zal er wel weer schande van spreken, een Curacaoenaar die voor een Nederlands vertegenwoordigend team kiest.

  Dat Helmin Wiels zelf zijn twee kinderen in het verre Nederland laat studeren in plaats van in de nabijgelegen VS probeert hij intussen stil te houden.

 2. Dus hij eist niet dat er papiamentu wordt gesproken en hij eist geen respect voordat hij het heeft verdiend??

 3. Hij zou voor een “echte” Nederlander kunnen doorgaan.

 4. NOS MES POR !!

 5. Integratie op hoog niveau.. Zie je wel dat we het kunnen haha.. :p