CURAÇAO – De Curaçaose afvaardiging ‘AHO Sailing team’ die vrijdag is vertrokken naar Puerto Rico voor het zeilevenement The International Sailing Regatta, heeft twee podiumplekken bemachtigd. Kristie van der Woude (13) werd derde in de Red Fleet en het beste meisje overall in de Optimist.

De elfjarige Tijn van der Gulik heeft de derde plek veroverd in de Blue Fleet en zesde overall. Nathan Smith (10) van Sint Maarten ging met de tweede prijs in de white fleet naar huis. Tijdens het evenement namen zeilers deel uit Curaçao en Sint Maarten.

Voorsprong
De eerste dag stond Van der Gulik vooraan in het klassement van de AHO zeilers, maar op zaterdag is Van der Woude hem voorbij gevaren en liet die voorsprong gisteren niet meer los. De Optimisten streden allen in een eigen leeftijdsklassement. Van der Woude zeilde in de leeftijd categorie 13-15 (Red Fleet). Van der Gulik , Camiel Voigt , Derek Bogaertsz en Ilian Halbertsma (Sint Maarten) in de categorie 11-12 (Blue Fleet) en Nathan Smith, Nicolas de Tuilo, Luke Bacon en Kathryn Caputo (allen Sint Maarten) zeilden in de categorie tot en met 10 jaar (White Fleet).

Gemiddeld resultaat
In de Laser Radiaal klasse zeilden Kevin van Otterdijk (Curaçao)en Rhone Findley (Sint Maarten) in een sterk veld. Van Otterdijk had op vrijdag materiaal pech waardoor hij slechts één van de vier wedstrijden die dag kon uitzeilen. Voor de overige drie wedstrijden heeft hij een gemiddeld resultaat gekregen omdat hij zelf niets kon doen aan de materiaal schade die hij had. Zaterdag en gisteren heeft de zeiler goed en stabiel gevaren met een paar tweede en derde plaatsen. Maar dat was helaas net niet voldoende om een podiumplaats te veroveren. Hij eindigde als vierde in het totaal klassement. Rhone Findley eindigde na twaalf races uiteindelijk als elfde.

Volgend evenement
Het AHO Sailing Team arriveert vanavond op de luchthaven van Hato. Het team zal zich dan voorbereiden op het volgende internationale evenement, de Curaçao Youth Championships (CYC). Dit zeilevenement zal eind februari plaatsvinden op Curaçao.

1 reactie op “Curaçaose zeilers veroveren twee plekken”

  1. Helaas vanwege vetraging en problemen met het vliegtuig in Puerto Rico, arriveert het team vanavond NIET op hato.
    Houdt FB YSCO Curacao in de gaten voor nieuws over de aankomst.