CURAÇAO – Een groep lokale scouts onder leiding van directeur Hans van Elden heeft een groep van twintig spelers in de categorie U-11 en 16 spelers in de categorie U-13 geselecteerd om mee te doen aan het Curaçao Soccer Academy (CSA). Deze twee categorieën zijn vandaag gestart met het programma.

De Academy moet het talent van jonge Curaçaose voetballers ontwikkelen. Alle deelnemers hebben inmiddels een medische keuring ondergaan. Het is de bedoeling dat in de tweede helft van 2012 gestart wordt met de categorie U-15.

Naschools project
Het is een naschools project: de geselecteerde deelnemers worden vier maal per week aan het eind van de schooldag opgehaald en naar het trainingscentrum gebracht. Hier wordt gezamenlijk een door een diëtist samengestelde uitgebalanceerde maaltijd gegeten en is er huiswerkbegeleiding.

Talent
“Om een talent tot volle wasdom te brengen is meer nodig dan voetbaltraining. Je moet het talent ook helpen groeien naar de persoonlijkheid van een topper”, aldus Van Elden. “Daarbij komen aspecten als mentaliteit, discipline en volharding kijken. Daar trainen we dus ook op.Daarom is het ontwikkelen van sociale vaardigheden een belangrijk vak bij de CSA.”

Wedstrijden
De CSA is geen voetbalvereniging: de deelnemer blijven bij hun club, trainen daar eenmaal per week en participeren met hun elftal in de jeugdcompetitie. De Academy zal wel regelmatig oefenwedstrijden spelen, lokaal en in het buitenland. Curaçao Soccer Academy is een initiatief van en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fundashon Bon Intenshon.

www.versgeperst.com