• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao sport jean-julien rojerCURAÇAO – De Antilliaanse tennisser Jean-Julien Rojer is opgenomen in de selectie voor het Daviscupduel met Finland dat van 10 tot en met 12 februari in Den Bosch wordt gespeeld. Dat heeft zijn coach Jan Siemerink vandaag bekendgemaakt. Rojer gaat het dubbelspel in met de tenniser Robin Haase. 

Rojer is een erkende dubbelspecialist die, nu zijn vaderland officieel niet meer bestaat, voor Oranje mag uitkomen. Het team bestaat verder uit Thiemo de Bakker en Jesse Huta Galung. Nederland speelt tegen Finland in de eerste ronde van groep 1 (Europees/Afrikaanse zone).

Impuls
Siemerink reist komende week naar Zagreb waar Haase en Rojer voor het eerst samen zullen dubbelen. “Ik heb altijd geprobeerd het sterkst mogelijke dubbel op te stellen. Dat we nu gebruik kunnen maken van ‘Jules’ kan een nieuwe impuls zijn voor het team. Ik hoop dat dit een koppel is waarmee we verder kunnen.” Over wie de andere enkelpartijen speelt, gaat de teamcaptain eens rustig nadenken. “Rojer in ieder geval niet. Het hangt van de vorm van het moment af”, aldus Siemerink.

Australian Open
De tennisser nam onlangs deel aan de Australian Open maar werd maandag samen met zijn dubbelpartner Aisam-Ul-Haq Qureshi uitgeschakeld door zijn voormalig dubbelpartner Eric Butorac.

© ANP, alle rechten voorbehouden

14 reacties op “Rojer officieel in selectie Daviscup”

 1. Zorro,

  Je beschermt jezelf alvast voor alle momenten dat je even op je plek gezet wordt?

 2. Belgisch+
  British+
  Amerikaans-
  Mexicaans-
  Australisch+
  Oegandees +/-
  Colombiaan+

  En simon, je blijft nog de lekkere hypocriet en blijft op het eiland?

 3. Dat ik niet reageer betekent niet “wie zwijgt stemt toe” maar “spreken is zilver zwijgen is goud” en “I rest my case” en “belofte maakt schuld”.

 4. @Kasuari,

  Belgisch?
  British?
  Amerikaans?
  Mexicaans?
  Australisch?
  Oegandees?
  Colombiaan?

 5. *koninkrijk

 6. @ Simon,

  Wellicht voor een aantal, maar niet voor mij.

  Kom met nog een paar namen en ik zal ze allemaal een voor een met een + of – voor je beantwoorden ok?

  Of als jij denkt dat voor jouw Nederland het beste is, dan is het wel hypocriet om op Curacao te zitten, want de toegevoegde waarde van een Nederlands paspoort (of van Koningrijk der Nederlanden) is vanwege het land Nederland en niet vanwege Curacao.

  Dus pak je spullen en wees de echte nationalist en ga lekker de kou in ok? Anders ben je net zo hypocriet als een Wiels (spugen op NL, maar wel zn kinderen daar laten studeren).

 7. EN het paspoort is eigendom van de Staat der Nederlanden.

 8. @ iseeku. Wind je niet zo op. Iedereen noemt het een Nederlands paspoort dus blijf je je een beetje ergeren. Zonde. Het is niet een paspoort van Nederland en Curacao maar VOOR inwoners van Nederland, Curacao etc.

 9. @kasuarie, welke nationaliteiten zijn beter dan de NL nat? Noord Koreaans? Somalisch? Marokkaanse?

 10. @Zorro, er bestaat niet zoiets als een “Nederlands” paspoort. Het is een paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden……lees maar goed op de voorkant. Het is dus evengoed een paspoort uit Curacao als uit Nederland. Ik erger me altijd een beetje als mensen het een Nederlands paspoort noemen.

 11. Zorro,

  Je kan het ook ander formuleren:
  Een Curacaoenaar is wederom een goede aanvulling voor Nederland.

  Er zijn namelijk genoeg andere nationaliteiten die (stukken) beter zijn dan de Nederlandse nationaliteit.

  Overigens vertegenwoordigt hij Nederland omdat de Nederlandse Antillen niet meer bestaat en er is nog een onduidelijke status over het land Curacao.
  Als hij een keuze had vermoed ik toch dat hij voor Nederland gekozen had (en terecht), omdat het niet bepaald een eer is om de huidige regering te vertegenwoordigen.

 12. In deze vertegenwoordigt hij Nederland, omdat Curacao “niet bestaat” en daardoor voor Nederland mag spelen. Wat is het Nederlands paspoort toch onbetaalbaar.

 13. Rojer is een waardig vertegenwoordiger van Curacao, een heel correcte en normaal gebleven vent. Daar mogen we trots op zijn. Wat een verschil met een Andrew Jones die van schandaal in nachtclub naar schandaal in nachtclub gaat.

  En: Rojer heeft geen oorbellen, tatoos, piercings, goude tanden enz. wat voor een Antilliaanse topsporter een unicum mag heten.

 14. Hup Holland hup.